Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:905692
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.08.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  DABISKS TAUKSKĀBJU SATURS VISTU OLĀS    4
1.1.  Taukskābju saturs olas dzeltenumā    4
1.2.  Taukskābju saturs varītās olās    5
1.3.  Taukskābju saturs kaltētās olās    5
2.  OLU TAUKSKĀBJU SATURU IETEKMĒJOŠIE FAKTORI    6
3.  OLU BAGĀTINĀŠANA AR TAUKSKĀBĒM NO DAŽĀDIEM AVOTIEM    7
3.1.  Vistu barošana    7
3.2.  ω-3 taukskābju avotu ievadīšana pasterizētā olas dzeltenumā    9
  LITERATŪRA    11
Фрагмент работы

Uztura bagātināšana ar zivju eļļu parādīja minimālo iedarbības efektu uz olu veidošanos dējējvistām. Tai praktiski nav ietekmes uz olas svaru un barības patēriņu.
120 Bovānas balto vistu nejaušā secībā sadalīja piecās grupās. Pirmo grupu baroja ar 5% zivju eļļu, otru – ar 3.5% zivju eļļu un 1.5% augu eļļu, trešo grupu – ar 2.5% zivju un 2.5% augu eļļu, ceturto grupu – ar 1.25% zivju eļļu un 3.75% augu eļļu un piekto grupu – ar 5% augu eļļu.
Tālāk izvēlējās olas no katras grupas holesterīna un taukskābju noteikšanai. Lipīdi ekstrahēti no olas dzeltenuma ar hloroforma un metanola maisījumu (2:1) attiecībā 1:5 dalāmajā piltuvē un maisījums uzmanīgi kratīts vienu stundu. Tad organiskais slānis tika nonemts, tad laists cauri stikla piltuvei, kas saturēja bezūdens nātrija sulfātu un beigās iztvaicēts gandrīz līdz sausam ar slāpekļa plūsmu. 50 mg lipīdu paraugu pārvietoja skrūves vāka pudelītē, pievienojot 2 ml benzola un 10 ml 1% sērskābes absolūtā metanolā. Pudelīte ir aizvērta zem slāpekļa plūsmas pirms karsēšanas 90 °C temperatūrā 90 minūtes. 10 ml destilēta ūdens tika pievienots atvēsinātai pudelītei un metilesteri katrā pudelītē (paraugā) tika ekstrahēti. Taukskābju analīze veikta ar gāzu-šķidruma hromatogrāfiju. Hromatogrāfs ir aprīkots ar liesmas jonizācijas detektoru.
Zivju eļļas pievienošana barībā ir ievērojami paaugstinājusi ķermeņa svaru pie 3.5% un 2.5% tās satura. Barības patēriņš samazinājās visās grupās. Olu svars samazinājās grupā, kurai pievienota 1.25% zivju eļļa. Olas dzeltenuma holesterīns samazinājās grupā pie 1.25% zivju eļļas. ω-3 taukskābju saturs dzeltenumā ievērojami pieauga, barojot vistas visās grupās, līdz ar ω-6 taukskābju samazināšanos. Tas ir izskairojams ar ļoti zemā blīvuma un zemā blīvuma lipoproteīnu sintēzes inhibēšanu aknās un taukskābju β-oksidēšanas aktivitātes palielināšanos mitohondrijos.
Tika novērots, ka barojot dējējvistas ar 2.5% vai 5% konjugēto linolskābi, ķermeņa svars palielinājās pie 5% konjugētas linolskābes satura. Olas apvalka biezums, dzeltenuma masa, krāsa ir ievērojami atkarīgas no iebarošanas ar zivju eļļu. Smagāki un biezāki apvalki konstatēti olām pie iebarošanas ar 3.5% zivju eļļu (Saleh, 2013).

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1361776
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация