Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:607114
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.10.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Operatīvā atmiņa, turpmāk tekstā OA, ir vieta, kur datorā glabājas pašlaik apstrādājamie dati. Operatīvā atmiņa viena no otras atšķiras ar standartiem (FPM, EDO, PC2-6400 u.c.), kas raksturo ražotāju un atmiņas izgatavošanas periodu, otrkārt ar moduļu formātiem (SIMM, RIMM-32 u.c.), kas raksturo operatīvās atmiņas moduli, tas ir, cik daudz kontaktu tam ir, kā arī apzīmē tā iekšējo arhitektūru, treškārt ar mikroshēmas tipu (60 ns, DDR466, PC800 u.c.), kas raksturo konkrētā moduļa rekcijas ātrumu un laiku.
Operatīvā atmiņas takts frekvence atbilda procesora ātrumam un sākotnēji pietika ar vienu operatīvās atmiņas moduli, lai nodrošinātu datora darbību. Attīstoties tehnoloģijām, procesoru takts frekvence sāka pārsniegt OA moduļa takts frekvenci, tādēļ sākās to pilnveidošana un sāka veidot dažādu veidu atmiņas, lai tās spētu veikt vienu un to pašu darbu, tikai atšķirtos ar izmaksām un ātrumu. Tātad OA, angliski RAM (Random Access Memory), jeb brīvpiekļuves atmiņa ir galvenais un visplašāk izmantotais moduļa veids. Ir arī ROM (Read Only Memory), tikai lasāmā atmiņa, kuras pielietojums ir daudz niecīgāks par RAM izmantojumu. OA efektivitāte ir tieši atkarīga no tās takts frekvences un ietilpības, jo visi dati, kuri ir jāapstrādā, tiek glabāti operatīvajā atmiņā līdz, tie kļūst nepieciešami procesoram, tā kā jo lielāka ir OA, jo ātrāk un vairāk datiem piekļūst procesors. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация