Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:576540
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.03.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Optiskās šķiedras kabeļi    3
  Optiskie kabeļi kā 110 kV līniju ekrāntroses    5
Фрагмент работы

Būtiskas pārmaiņas sakaru sistēmā un pārraides tehnikas uzlabošanā ienesa optiskās šķiedras kabeļu (OŠK) sistēmu izpēte un izveidošana pasaules attīstītākajās valstīs 60. gadu beigās un 70. gadu sākumā. Šo kabeļu optiskās šķiedras ir izveidotas no ļoti tieviem (ar diametru 0.1.....0.5) stikla šķiedras pavedieniem, kas ciparu signālus [optiskās pārvades sistēmas pārsvarā ir ciparu (impulsu) sistēmas] pārraida kā gaismas un nevis kā elektriskos signālus. Parastajos sakaru kabeļos ar vara stiepļu vadiem pārvadāmās informācijas nesēja ir strāva, bet optiskajos kabeļos – lāzera stars. Tātad vienā OŠK galā ar optiskā kvantu ģeneratora – lāzera palīdzību raida signālus, bet otrā – tos uztver. Ciparu tehnikas pamatā lieto tikai ciparus 0 un 1, bet ne citus skaitļus, balsi un pārraides datus reprezentē tikai nuļļu un vieninieku ciparu rinda.
Galvenās prasības, ko izvirza optiskajiem kabeļiem, ir šādas: augsta izturība pret stiepes deformācijām, mitrumnecaurlaidība, augsta termiskā izturība darba temperatūru diapozonā (-45......+80°C), labs elastīgums, radiācijas necaurlaidība, ķīmiskā izturība, mehāniski izturīgu elementu izmantošana kabeļu bruņā pret garenvirziena stiepes deformācijām, laba aizsargātība pret atmosfēras iedarbību un vienkārša montāža. Stikla šķiedra ekspluatācijas laikā nedrīkst mainīt savu caurspīdīgumu pieļaujamajās robežas.
Latvijas sakaru sistēmas izveidei izraudzīti somu firmas „NOKIA KABLES” ražotie optiskās šķiedras kabeļi, kas ir ievērojami lētāki salīdzinājumā ar japāņu firmu ražotajiem, un tie neatpaliek arī tehnisko rādītāju – pārraides signālu kvalitātes ziņā, kā arī pilnībā atbilst visām ieptiekšminētajām augstajām prasībām.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация