Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:815097
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.11.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ļoti liela nozīme ir arī ārējam izskatam un ķermeņa valodai. Publika vēlas, lai būtu patīkami ne tikai klausīties, bet arī skatīties, tāpēc oratoram ir jābūt sakoptam un solīdi ģērbtam. Vīrietim, ja mērķauditorija ir nopietna, vēlams ierasties uzvalkā, bet sievietei jāizskatās ieturētai un viņas apģērbs nedrīkst būt uzkrītošāks un košāks par viņas runu. Ķermeņa valoda jeb neverbālā komunikācija ir ļoti būtisks publiskās runas komponents. Svarīgi ir uzturēt acu kontaktu ar auditoriju, bet tas ir jādara dabiski un ar pārliecību. Žestikulācija nedrīkst būt pārspīlēta. Tai jābūt tik daudz, lai publikai runa šķistu pārliecināta. Stāvēšana vienā vietā var būt ļoti apnicīga, tāpēc ir pieļaujams, un pat ieteicams, runas laikā minimāli pārvietoties. Lai runa būtu izdevusies, ļoti ieteicams būtu gatavošanās laikā savu runu ierakstīt diktofonā, lai varētu pievērst uzmanību balss tembram, skaļumam, pauzēm un arī tam, vai viss ir skaidrs un saprotams. Protams, lai būtu drošāka sajūta, orators var sagatavot nelielu uzmetumu sev pašam, lai apmulsuma vai aizmiršanas brīdī neradītos neveikla situācija.
Vārdam ir milzīgs spēks. Tas var gan pacelt, gan nogremdēt. Ikvienam oratoram ir lielas spējas, kad viņš atrodas publikas priekšā un viņam ir jābūt pārliecinātam par to, ka neviens no publikas netiks aizskarts vai pazemots, ka viss tiks pateikts pareizi un ka klausītājiem viņa teiktais iespiedīsies atmiņā.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1381584
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация