Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:105299
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.04.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
1.  Organizācijas struktūra    3
2.  Organizācijas sakārtojums    4
3.  Centralizācijas un decentralizācijas līmenis organizācijā    5
4.  Pilnvaru piešķiršana un komunikācija organizācijā    6
5.  Kontrole    7
6.  Motivācija organizācijā    9
7.  Vadīšanas stils organizācijā    11
  Secinājumi    12
  Izmantotā literatūra    13
Фрагмент работы

Es aprakstīšu savu darbavietu šajā darbā no menedžmenta viedokļa jēdziena. Mana darba vieta ir Iekšlietu ministrijas Valsts policijas Jelgavas pilsētas un rajona policijas pārvaldes Kriminālpolicijas Pirmstiesas izmeklēšanas nodaļa. Es strādāju par sevišķi svarīgu lietu inspektoru. Mani pienākumi ir veikt ātru, vispusīgu un likumīgu pirmstiesas izmeklēšanu, lai pēc iespējas ātrāk kriminālprocesu būtu iespējams nosūtīt uz prokuratūru kriminālvajāšanas uzsākšanai un pēc tam uz tiesu iztiesāšanai. Pats svarīgākais manā darbā ir savākt pierādījumus, lai varētu pierādīt konkrētas personas vainu. Manu darbu ietekmē steiga un kā vienmēr laika trūkums. Darba gaitā visu laiku ir jāattīstās jāapgūst jauni likumi un zināšanas dažādos kursos, lai varētu iet noziedzības attīstībai līdzi un būt pussoli tai priekšā.
Personāla vadītāju lomu nosaka augstākminētās personāla funkcijas mērķi. Tomēr, atšķirības organizācijas uzbūvē un kultūrā rada pāreju no vispārējiem personāla vadības priekšrakstiem uz konkrētu, dotajai situācijai piemērotu stratēģiju. Citiem vārdiem, tas ko personāla speciālisti dara un kā viņi mijiedarbojas ar pārējiem – viņu lomas – būs atkarīgas no tās situācijas, kādā viņi nonāks. Galu galā, personāla vadītāja panākumi būs atkarīgi no tā spējas sadarboties ar uzņēmuma vadību un nodarbinātajiem.
Vadīšana ir māksla, ar kuru ir jāmāk vienam cilvēkam iedarboties uz otru, lai vadītu viņa gribu un iegūtu rezultātu.
Pārvaldīšana ir organizatoriski tehniska darbība, lai realizētu subjekta izvirzītos mērķus un prasības.
Tālāk es apskatīšu savas organizācijas struktūru un pārējās pazīmes.
Organizācija, kurā es strādāju ir Jelgavas pilsētas un rajona policijas pārvaldes Kriminālpolicijas Pirmstiesas izmeklēšanas nodaļa. Tā ir pakļauta Valsts policijas vadībai, kura atrodas Rīgā. Mana darba vieta atrodas Jelgavā, bet policijas pārvaldes ir sadalītas pa visu Latviju, lai ātrāk un vispusīgāk tiktu veikta pirmstiesas izmeklēšana atkarībā no teritorijas piekritības.
Policijas pārvaldi vada priekšnieks, kuram ir divi vietnieki, no kuriem viens vai otrs vada pārvaldi priekšnieka prombūtnes laikā. Viens no vietniekiem ir Kriminālpolicijas priekšnieks, bet otrs ir Kārtības policijas priekšnieks, kā arī viņi ir labākie speciālisti kādā no darba novirzieniem, par ko konsultē un vada darbiniekus attiecīgās nodaļās.
Savukārt Pirmstiesas izmeklēšanas nodaļā ir nodaļas priekšnieks, kas ir tieši pakļauts pārvaldes priekšniekam un viņa vietniekiem. Nodaļas priekšnieks vada, organizē un kontrolē nodaļā strādājošos un viņiem palīdz, ko arī nepieciešamības gadījumā aizvieto nozīmēts sevišķi svarīgu lietu inspektors.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1186420
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация