Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:834999
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.06.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Or­ga­ni­zē­tā no­zie­dzī­ba val­stī ir ik­vie­nam tās ie­dzī­vo­tā­jam nozīmīga problēma. Korupcija, kontrabanda un organizētā noziedzība tiek uzskatīti par tiešiem draudiem valsts drošībai un tālākai ekonomiskai attīstībai. Tādējādi valstī tiek koordinēti un apvienoti to institūciju spēki, kas nodarbojas ar cīņu pret korupciju un tās novēršanu. S­abied­rī­ba attīstās, attīstās arī eko­no­mi­ka, tādēļ ro­das plašas ie­spē­jas no­pel­nīt, bet ne visi vēlas ievērot godīgas spēles noteikumus un likumus. Or­ga­ni­zē­tā no­zie­dzī­ba ie­tekmē ne vien kon­krē­tas valsts, bet arī vi­sas pa­sau­les sa­bied­rī­bas eko­no­mis­kos un po­li­tis­kos pro­ce­sus. Mo­der­nās teh­no­lo­ģi­jas kā Internets, mobilie telefoni utt., no­zie­dzī­ga­jiem gru­pē­ju­miem pa­vērušas pla­šas ie­spē­jas iz­vērst sa­vu dar­bī­bu, tā­pēc no­zie­dzī­go or­ga­ni­zā­ci­ju dar­bī­ba kļuvusi trans­na­ci­onā­la un līdz ar to arī spē­cī­gā­ka, la­ten­tā­ka un ie­tek­mī­gā­ka.
Referāta ie­pa­zī­stināšu ar or­ga­ni­zē­tās no­zie­dzī­bas gal­ve­na­jiem as­pek­tiem, dar­bī­bas me­hā­nis­mu un veidiem, kā apkarot organizēto noziedzību. Or­ga­ni­zē­tā no­zie­dzī­ba ir ietekmīgs spēks jebkurā mūsdienu valstī, tādēļ nedrīkst ar to nerēķināties un jāsaprot, ka cīņā pret noziedzīgajiem grupējumiem ir jāiegulda lieli līdzekļi. Lai atrastu piemērotu Latvijas Korupcijas apkarošanas un novēršanas biroja vadītāju, ir rīkoti neskaitāmi konkursi, masu mēdijos regulāri tiek aprakstīti skandāli, kas rodas cīņā par KNAB vadītāja vietu. Tas viss liecina par to, ka šis amats ir ļoti nozīmīgs un noziedzīgiem grupējumi nevēlas pieļaut, ka KNAB tiešām kļūst par reālu spēku korupcijas apkarošanā Latvijā. Or­ga­ni­zē­tā no­zie­dzī­ba ir un pa­liks no­pietns spēks jeb­ku­ras valsts po­li­tis­ka­jā, eko­no­mis­ka­jā un ci­tās dzī­ves sfē­rās. Tā­pēc mans uz­de­vums rak­stot šo dar­bu ir pa­rā­dīt tos fak­to­rus un kri­tē­ri­jus, kas no­sa­ka or­ga­ni­zē­tās no­zie­dzī­bas dar­bī­bu. Ša­jā dar­bā rak­stī­šu par da­žā­dām ar or­ga­ni­zē­to no­zie­dzī­bu sais­tī­tām tē­mām – ie­ska­tī­šos tās vēs­tu­rē, ap­ska­tī­šu or­ga­ni­zē­tās no­zie­dzī­bas jē­dzie­nu, kri­tē­ri­jus un pa­zī­mes, ap­lū­ko­šu or­ga­ni­zē­tās no­zie­dzī­bas ten­den­ces Lat­vi­jā.
Organizētās noziedzības darbības sfēra ir ievērojami paplašinājusies. Noziedznieku grupas nodarbojas ar narkotiku, ieroču, sprāgstvielu, zagtu automašīnu pārdošanu, kontrabandu un meklē citas sfēras, kur gūt peļņu. Nevienam nav noslēpums, ka tieši organizētās noziedzības paspārnē strādā lielākā daļa prostitūtu un ar noziedzīgo grupu starpniecību tiek organizēta cilvēku tirdzniecība un nelegālā migrācija. Arī pasūtījuma slepkavības parasti organizē ar noziedzīgo grupējumu starpniecību. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1209341
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация