Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:739627
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.04.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  OSI etalonmodelis    4
  Hierarhiskā komunikācija    4
  Informācijas formāti    6
  Saderības problēmas    7
  OSI slāņi    8
  Svarīgākie termini un koncepcijas    9
  Datu bloki, paketes un ziņojumi    10
  Galvenās organizācijas, kas nodarbojas ar apvienoto tīklu standartizāciju    11
Фрагмент работы

Šeit tiek izskatītas datoru sadarbības galvenās koncepcijas. Šī pamatiformācija palīdzēs jums saprast turpmāko rakstīto.
Informācijas pārsūtīšana starp dažādu veidu datoriem ir ļoti sarežģīts uzdevums. Lai datori varētu saprast viens otru ir vajadzīgi protokoli. Kas ir protokols?
Protokols, vispārīgi runājot, ir tādu noteikumu un procedūru kopa, kas regulē kādas komunikācijas (sazināšanās) norises kārtību. Piemēram ir diplomātiskais protokols, kas reglamentē dažādu valstu diplomātu attiecības. Datoru tīklu vidē protokols apraksta datu apmaiņas formātus un procedūras, kas ļauj tīkla datoriem sadarboties viens ar otru.
70. gg. vidū, kad tīklu priekšrocības kļuva neapstrīdamas, kļuva skaidrs, ka visu tīklu iespēju izmantošanai ir vajadzīgi starptautiskie protokolu standarti, kas nodrošinātu dažādu piegādātāju iekārtu (tīklu komponentu) sadarbību.




OSI etalonmodelis
1978. gada sākumā Starptautiskā standartizācijas organizācija (International Organization for Standardization - ISO) atzina nepieciešamību izstrādāt tādu tīkla modeli, kas palīdzētu dažādiem piegādātājiem radīt sadarboties spējošas tīkla realizācijas. Šo prasību apmierina Atvērto sistēmu sadarbības (Open Systems Interconnection - OSI) bāzes etalonmodelis (Basic Reference Model), kas nāca klajā 1984. gadā kā ISO starptautiskais standarts. Šis modelis kļuva par pamatu veselas virknes atvērto sistēmu sadarbības protokolu standartu izstrādāšanai. Termins “atvērtas” uzsver to faktu, ka ja sistēma atbilst OSI standartiem, tā būs atvērta sadarbībai ar jebkuru citu sistēmu jebkurā zemeslodes punktā, pie nosacījuma, ja šī cita sistēma arī atbildīs tiem pašiem standartiem. OSI etalonmodelis ātri kļuva par galveno arhitektūras modeli starpdatoru ziņojumu pārraidei. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация