Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:405972
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.02.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Otrajā pasaules karā piedalījās 64 valstis: visa Eiropa, izņemot Zviedriju un Šveici, kas saglabāja neitralitāti, ASV, Japāna, Ķīna, PSRS, Austrālija, kā arī Āfrikas valstis.
Pastāv vairākas versijas par īsto kara cēloni, pieejamie fakti neļauj pieņemt tikai vienu cēloni, ko varētu uzskatīt par iemeslu kara sākšanai. Visizplatītākie cēloņi, ko atbalsta vairākums pasaules vēsturnieki, ir:
1)Smagie Versaļas miera līguma noteikumi Vācijai. Tie paredzēja atņemt Vācijai piederošās kolonijas, līdz minimumam samazināt Vacijas aizsardzības spēkus, pilnībā iznīcināt jūras un gaisa flotes un gar Francijas robežu izveidot Reinas demilitarizācijas zonu. Taču vissmagākais slogs Vācijai bija uzliktās represijas, kas pilnībā sagrāva Vācijas ekonomiku. Pēc zaudētā kara Vācijā izveidojās Veimāras Republika. Tās valdība, lai nomaksātu represijas, uzsāka neierobežotu banknošu drukāšanu, kas savukārt noveda ne tikai pie inflācijas, bet pat pie hiperinflācijas, kā rezultātā nauda pilnībā zaudēja savu vērtību. Dodoties iepirkties, maciņa vietā cilvēkiem bija jāņem līdzi ceļasoma ar naudu. Situācija pasliktinājās pēc 1929. gada biržas sabrukuma. Vācijai nācās samazināt algas strādājošajiem, preču pieprasījuma samazināšanās gan pašmāju tirgū, gan ārzemēs dubultoja Vācijas bezdarbnieku skaitu. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация