Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:485391
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.12.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Akūta nieru mazspēja vai akūta nieru insuficience ( ANI) ir piepešs nieru funkcijas ievērojams ierobežojums vai izbeigšanās. Izšķir trejādu ANI – prerenālo, renālo un postrenālo.
Prerenālo izraisa nieru asinsrites samazināšanās, respektīvi, sirds minūtes tilpuma samazināšanās ( kolapss un šoks, asins zaudējums, ūdens elektrolītu zaudējums ). Renālo izraisa nepietiekama nieru asinsrite un nefrotoksiskas vielas un postrenālo izraisa urīna noplūdes traucējumi – urīnskābes kristālu izgulsnēšanās savācējkanāliņos ( podagra ), savācējkanāliņu nosprostojums ar medikamentiem, viena vai abu urīnvadu nosprostojums, pūšļa izejas nosprostojums, uretras striktūras vai fimoze.
Akūta nieru mazspēja ir jebkura cēloņa izraisīta strauja nieru funkcionālo spēju samazināšanās. Tās rezultātā asinīs uzkrājas slāpekli saturošas metabolisma produkti ( azotēmija ) un kreatinīns, ir oligūrija ( mazāk nekā 500 ml urīna 24 stundās ), hiperkaliēmija un nātrija retence.
Akūta nieru mazspēja ( ARF ) var tikt definēta kā straujš un ilgstošs glomerulu filtrācijas izsīkums kā rezultātā veidojas azotēmija. Pēc prerenālas slimības izslēgšanas, kas var būt nepareizs pieņēmums uzlabojot nieru perfūziju, postrenālā slimība, kas izsaukta ar urīntrakta obstrukciju vai noplūdes traucējumiem un iekaisuma procesiem nierēs ( nefrīts ), termins akūta nieru mazspēja var tikt lietots vairāk ierobežotā nozīmē attiecinot uz akūtu noteiktu nieru mazspēju. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация