Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:583591
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.04.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Risinoties kariem un milit5āriem konfliktiem, kas nesa zaudējumus un sagādāja ciešanas, kopš 19. gadsimta astoņdesmitajiem gadiem pasaulē strauji pieauga masu kustība – pacifisms. Pacifisms, kas jaunlatīņu valodā skan pācificus, tulkojumā nozīmē miermīlīgs1.
Jo drudžaināk bruņojās pasaules valstis, jo asāki kļuva starptautiskie konflikti un biežāki kari, jo populārākas Eiropā kļuva idejas par vispārēju mieru. Radās daudzas pacifistu organizācijas, kurās piedalījās ļoti dažādu aprindu pārstāvji – gan strādnieki, gan politiskie darbinieki u.c. Kaut gan viedokļi bija dažādi, viņi bija vienisprātis par to, ka starptautiskie konflikti jārisina neitrālām šķīrējtiesām, jāpārtrauc bruņošanās sāncensība un jāsāk vispārēja atbruņošanās, jāatsakās no vardarbības izmantošanas, risinot savstarpējos konfliktus. Ļoti populāra kļuva austriešu miera cīnītāja Berta fon Zutnere, kuras pacifistiskais romēns „Nost ar ieročiem!” ieguva pasaules slavu.2 Daudzi pacifisti ticēja, ka moderno ieroču aizvien pieaugošais iznīcinošais spēks liks visu valstu valdībām atteikties no kariem.
Parasti visus tos dažādos un pat pretrunīgos ideoloģiskos virzienus, kuru visu mērķis ir uz visiem laikiem izbeigt karus un pasaulē nodibināt mieru, saucam par pacifismu. Ideja par mieru būtībā jau ir ļoti veca, bet dažādie pacifisma jēdzieni un virzieni sastopami tikai 19. un 20. gadsimtā. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация