Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:884885
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.03.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Referātā “Pamatlīdzekļu uzskaites politika un metodes uzņēmumā” tiek sniegta informācija par pamatlīdzekļu būtību un to novērtējumu, uzskaites metodēm, par pamatlīdzekļu pārvērtēšanu un nolietojumu, tā aprēķināšanu, kā arī informācija par pamatlīdzekļu izslēgšanu. Referāts balstās uz izmantotajā literatūrā minētajiem avotiem, tādēļ atsauces dabā netiek sniegtas.
Latvijas grāmatvedības standarts Nr.7 “Pamatlīdzekļi” nosaka, ka pamatlīdzekļi (turpmāk tekstā – p/l) ir materiāli aktīvi, kurus uzņēmums tur, lai izmantotu preču ražošanai vai pakalpojumu sniegšanai, iznomāšanai vai administratīvām vajadzībām, un kurus tas plāno izmantot ilgāk nekā vienu gadu, un kuri nav iegādāti pārdošanai.
Par pamatlīdzekļiem ir uzskatāmi visi ilglietojamie objekti, kuru ekspluatācija ir ilgāka par vienu gadu un kuru vērtība augstāka par noteiktu robežsummu Ls 50, kas apstiprināta ar valdības lēmumu.
Pēc ekonomiskā satura p/l ir ražošanas līdzekļi – tie saimnieciskās darbības procesā nezaudē savu ārējo veidu, un ar to palīdzību ražo gatavo produkciju. P/l uzskaitei ir izveidota īpaša kontu apakšgrupa, kurā ietilpst arī konts p/l izveidošanas un nepabeigtās celtniecības izmaksu uzskaitei.
P/l, uz kuriem uzņēmumam ir nomas līgumā noteiktas tiesības, nomnieks uzskaita līdzīgi pašu īpašumā esošajiem p/l, ja noslēgtais nomas līgums pēc būtības paredz nodot visu risku un visu iespējamo ieguvumu sakarā ar p/l īpašuma tiesībām nomniekam par noteikto nomas maksu zināmā laika periodā (ilgākā par vienu gadu), kuriem beidzoties, pie līgumā noteikto apstākļu iestāšanās iegūst tiesības pēc savas izvēles iegūt p/l savā īpašumā.
Pamatlīdzekļus var iedalīt šādās kategorijās:
zemesgabali;
ēkas un būves;
tehnoloģiskās iekārtas un mašīnas;
kuģi;
lidmašīnas;
transportlīdzekļi;
mēbeles un aprīkojums;
biroja iekārtas.
P/l uzskaiti pamato šādi dokumenti:
pieņemšanas – nodošanas akts;
preču pavadzīmes, kas apliecina, ka uzņēmumam pieder pamatlīdzeklis;
kases aparāta čeks;
pirkšanas – pārdošanas līgums, ja pamatlīdzeklis iegādāts no fiziskas personas;
dāvināšanas līgums.
Uzņēmums var izvēlēties vienu no grāmatvedības uzskaites metodēm pamatlīdzekļu uzskaitei pēc to sākotnējās atzīšanas – iegādes izmaksu metodi vai pārvērtēšanas metodi. Izvēlēto grāmatvedības metodi izmanto visu vienas kategorijas pamatlīdzekļu uzskaitei.
Ja piemēro iegādes izmaksu metodi, pamatlīdzekli pēc sākotnējās atzīšanas uzskaita iegādes vērtībā, atskaitot uzkrāto nolietojumu un jebkuru uzkrāto vērtības samazinājumu.
Ja piemēro pārvērtēšanas metodi, pamatlīdzekli, kura patieso vērtību iespējams novērtēt ar pietiekamu pārliecību, pēc sākotnējās atzīšanas uzskaita pārvērtētajā summā, kas ir vienāda ar tā patieso vērtību pārvērtēšanas datumā, atskaitot uzkrāto nolietojumu un zaudējumus no vērtības samazināšanās. Pārvērtēšanu veic pietiekami regulāri, lai bilances vērtība būtiski neatšķirtos no tās, kuru noteiktu, lietojot patieso vērtību bilances datumā.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1198392
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация