Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
  • Par 1980.gada 25.oktobra Hāgas konvencijas par starptautiskās bērnu nolaupīšanas civiltiesiskajiem aspektiem piemērošanu Latvijas Republikā

     Оцененный!

    Реферат3 Право

0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:218932
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.10.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

2001.gada 4.oktobrī Latvijas Republikas Saeima ir pieņēmusi likumu „Par Hāgas konvenciju par starptautiskās bērnu nolaupīšanas civiltiesiskajiem aspektiem”, ar kuru Latvijas Republika pievienojās 1980.gada 25.oktobra Hāgas Konvencijai par starptautiskās bērnu nolaupīšanas civiltiesiskajiem aspektiem (turpmāk tekstā - Konvencija). Likums ir spēkā no 2001.gada 23.oktobra.
Likuma „Par Hāgas konvenciju par starptautiskās bērnu nolaupīšanas civiltiesiskajiem aspektiem” 2.pantā ir noteikts, ka saskaņā ar Konvencijas 6.pantu atbildīgā institūcija Latvijas Republikā ir Bērnu un ģimenes lietu ministrija.
Saskaņā ar Konvencijas 7.pantu, ministrijai ir jāveic savstarpēja sadarbība ar attiecīgo valstu Centrālajām iestādēm, kā arī jāveicina sadarbība attiecīgo valstu kompetento iestāžu starpā, lai noskaidrotu nelikumīgi aizvestā vai aizturētā bērna atrašanās vietu un nodrošinātu bērna ātru atgriešanos, kā arī sasniegtu citus Konvencijas mērķus.
Ministrija veic visus nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu Konvencijas mērķu izpildi Latvijas Republikas teritorijas robežās.
Kompetentās institūcijas, kuras ir atbildīgās par personas meklēšanu, ir Latvijas Valsts policija un Latvijas Republikas Valsts robežsardze. Valsts robežsardze sniedz informāciju par to, vai persona ir šķērsojusi Latvijas Republikas robežu, bet Valsts policija ir atbildīgā par personas meklēšanu Latvijas Republikas teritorijā.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1207350
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация