Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:969349
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.06.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Tiesu medicīnas traumatoloģija    6
2.  Spridzekļu izraisītu traumu raksturojums    7
3.  Šaujamieroču izraisītu traumu raksturojums    8
  Secinājumi    9
  Izmantotās literatūras saraksts    10
Фрагмент работы

Lai uzlabotu tiesu ekspertīzes aizpagājušā gada nogalē valdība deva zaļo gaismu sekmīgākai un objektīvākai tiesu ekspertīžu sistēmas izveidei Latvijā, uzticot Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekspertīžu pārvaldes funkcijas veikt Tieslietu ministrijas padotības iestādei - Valsts tiesu ekspertīžu birojam. Līdz ar funkcijām mantojumā tiek nodota iespēja palielināt gadā veicamo ekspertīžu daudzumu un kvalitāti, kā arī ekspertu skaitu par 12 vienībām. Kā zināms, pierādījumiem tiesvedībā ir ļoti liela nozīme, jo, lai noskaidrotu lietas faktiskos apstākļus, tie objektīvi un patiesi, saskaņā ar to, kas bijis vai ir īstenībā, jāpārbauda un jāizvērtē. Viens no pieļautajiem pierādīšanas līdzekļiem tiesvedībā ir eksperta atzinums, kas lietā tiek dots gadījumos, kad apstākļu noskaidrošanai nepieciešamas speciālas zināšanas tehnikā, zinātnē, mākslā vai kādā citā nozarē.
Lai vienuviet būtu pieejami kvalificēti eksperti, tiesībsargājošo institūciju neatņemama sastāvdaļa ir tiesu ekspertīžu iestādes, Latvijā -Tiesu ekspertīžu birojs, kuras mērķis ir patiesības noskaidrošanai nodrošināt tiesvedības un pirmstiesas izmeklēšanas procesu ar objektīviem, zinātniski pamatotiem pierādīšanas līdzekļiem.
Tiesu ekspertīžu iespējas un pienākumus Latvijā regulēs likums "Par tiesu ekspertīzi", kura projekts tiek gatavots izskatīšanai Ministru kabinetā. Tas noteiks profesionālā, pieaicinātā un privātā tiesu eksperta statusu, tiesu ekspertu sertifikācijas un profesionālās darbības kontroles kārtību, kā arī tiesu ekspertu sociālās garantijas.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация