Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:767561
 
Оценка:
Опубликованно: 10.12.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Profesors Arveds Švābe paražu tiesības definē kā “ tiesības, ko nav devis likumdevējs, bet kas līdzīgi valodai iegūst un patur savu saistošo normatīvo spēku vienādas ilgas lietošanas un ievērošanas ceļā, kļūstot par masu uzvešanās noteicēju tiesiskā dzīvē.”
Latvijas teritorijā no 11. līdz 13.gs. sākumam radās valstiskie veidojumi. Pēc savas struktūras tie vēl nebija valstis šī vārda pilnā nozīmē, jo tiem trūka attīstīta valsts aparāta kas būtu spējis izteikt, noformēt, izstrādāt un pieņemt likumdošanas aktus, tāpēc tika plaši pielietotas paražu tiesības.
Latvijas seno iedzīvotāju paražu tiesību jeb ieradumu tiesību avoti Latvijas teritorijā tiešā veidā neeksistē, jo rakstības trūkuma dēļ tās nekad nav bijušas ne apkopotas, ne uzrakstītas. Šo tiesību elementi saglabājās tautas apziņā no paaudzes uz paaudzi daudzus gadu simteņus kā nerakstītas tradīcijas. Tāpēc, par mūsu senču paražu tiesībām var spriest tikai netieši pēc samērā neskaidriem un grūti datējamiem juridiskās folkloras materiāliem. Folklora ir vienīgais neskartais – ne politiskās varas, ne kristietības ietekmēts – paražu tiesību avots pēc kā mēs varam rekonstruēt senlatviešu tiesību institūtus. Paražu tiesību avoti Latvijas teritorijā tiešā (autentiskā)veidā, jo rakstības trūkuma dēļ vispār neeksistē.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация