Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:350470
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.01.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Latvijas seno iedzīvotāju paražu tiesības, cik zināms, nekad nav bijušas nez sakopotas, nedz uzrakstītas. Šo tiesību elementi saglabājās tautas apziņā daudzus gadu simteņus kā nerakstītas tradīcijas. Dažas seno paražu tiesību atliekas atrodamas vēlākos likumdošanas aktos un folklorā. arī vietējās hronikās un citos rakstītos avotos ir pieminētas dažas paražu tiesību normas.
Paraža (custom; обычай) – uzvedības noteikums, kas ir izveidojies vēsturiski ilgstošas faktiskās pielietošanas rezultātā. Paražas izpildi nodrošināja vai nu ieradums, vai sabiedrības soda mēri pret pārkāpēju (nāves sods, padzīšana no ģints u.c.), vai mēri, ko pielietoja cietušā radi vai ģints locekļi pret pāridarītāju (piemēram, asins atriebība), akceptēšana.
Īpaši izdala starptautisko paražu noteikumus, kas ir izveidojušies ilgstošas piemērošanas rezultātā attiecībās starp dažām vai visām valstīm. Tie darbojas tikai tajās valstīs, kas tos ir atzinušas.
Starptautiskās paražas ir starptautisko tiesību avots tajos gadījumos, kad attiecības nav noregulētas ar starptautisko līgumu vai normām.
Paražu tiesības (customary law; обычное право) – (uzvedības noteikumu) sistēma, kas balstās uz paražu un regulē sabiedriskās attiecības kādā valstī, noteiktā apdzīvotā vietā, etniskā vai sociālā grupā.
Saskaņā ar dominējošo uzskatu paražu tiesības veidojās paražu valstiskas sankcionēšanas ceļā. Savukārt tā notika tiesas vai administratīvās darbības gaitā, kad paražu pamatos izmantoja strīdus izlemšanā.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1122576
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация