Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:671174
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.07.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Nāve kā dzīves jēga    4
  Daži uzskati par Dzīvību un nāvi    7
  Par pašnāvību    9
  Cilvēki, kuri vairāk vai mazāk brīvpratīgi šķiras no dzīves kādas idejas, kādas misijas, kāda paveicama darba vārdā    13
  Pasaules pēc ķermeņa nāves    16
  Reinkarnācijas likums    20
  Secinājums    23
  Izmantotā literatūra    24
Фрагмент работы

Mans referāts “pārdomas par dzīves jēgu un nāvi” skar katru, jo tur ir stāstīts par cilvēka dzīvi un nāvi. Mēģināju apsvērt un pārdomāt, kas ar mums notiek un notiks, pie kā mēs gribam nokļūt un pie kā nokļuvām. Es paņēmu vienu daliņu no tā, par ko mums tiešām jādomā.
Ceru, ka jūs man piekritīsiet, ka visu aptvert nav mūsu spēkos. Jo ar laiku ir ierobežoti pat izcili filozofi. Nedaudzi no viņiem parādās nodaļā “Daži uzskati par Dzīvību un nāvi”, kur ir apkopotas izcilus cilvēku un filozofu izteiktās domas.
Nodaļā “Nāve kā dzīves jēga” dominē manas domas par dzīvi. Bet nodaļā “Par pašnāvību” var atrast atbildes uz jautājumiem: kā dzīvot? Kā nokļūt no depresijas un nomāktā stāvokļa? Zaudētāja un uzvarētāja dzīves ceļi. Savukārt nodaļā ar garu nosaukumu “Cilvēki, kuri vairāk vai mazāk brīvprātīgi šķiras no dzīves kādas idejas, kādas misijas, kāda paveicama darba vārdā” ir izstāstīts par drosmīgiem cilvēkiem, kuri visu atdos kāda mērķa dēļ.
Man ir divas vismīļākās nodaļas “Pasaules pēc ķermeņa nāves” un “Reinkarnācijas likums”, jo visās iepriekšējās nodaļas bija izklāstīts bez mistikas un ar skaidru prātu, bet šeit ir kaut kas pārdabisks. Informācija katram par noslēpumainām pasaulēm, kuras mums gaida pēc ķermeņa nāves. Interesants paradokss: mūsu īsta dzīve sākas pēc nāves.
Darbā izmantoju ētikas un estētikas grāmatas.
Katrs no mums dzīvo tikai vienu vienīgo reizi un ļoti svarīgi kā dzīve paies. Vai dzīve sagādā raizes, sāpes, vai prieku? Vai tā laba vai slikta? Vai ir vērts vispār dzīvot šajā pasaulē? Varbūt pašnāvība ir ceļš, lai pabeigtu ar visām nepārvaramām problēmām un nesaskaņām? Vai var atzīt autonāziju par likumīgu un izmantot to, kā līdzekli izbeigt neizturamas mocības? Ir daudz jautājumu, uz kuriem nav precīzas atbildes. Bet ignorējot un nedomājot par tiem, mēs riskējam palikt uz vietas vai, kas ir vēl sliktāk, sakrāt milzīgu daudzumu neatrisinātu problēmu. Izglābties no neskaidrībām uz visiem laikiem nevar, jo laiku pa laikam ikviens sastopas ar sajūtu, ka viņš kaut ko nezina vai nesaprot. Šajā sakarā pat baidās pieļaut kļūdu un stāv uz vietas, nedarot pilnīgi neko.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1174153
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация