Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:637554
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.06.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
2.1.  Labprātīga pārdošana izsolē    4
2.2.  Piespiesta pārdošana izsolē    5
3.  Pirkuma piesitumi    7
4.  Izsoles priekšmeta raksturojums    9
5.  Izsoles dalībnieki    11
  Secinājumi    15
  Izmantotā literatūra    17
Фрагмент работы

Referāta tēma ir “Priekšmetu pārdošana izsolē”. Manuprāt, šī tēma ir diezgan aktuāla. Bieži vien mēs varam dzirdēt par dažādām izsolēm, vērot tas gan dzīvē, gan kino. Skatoties no malas tas liekas tik vienkāršs process, kas tiek piedāvātas lietas, kuras nokļūst tās personas īpašumā, kura piedāvā vislielāko cenu un kad izsoles vadītājs ir piesitis ar āmurīti. Taču tas nemaz nav tik vienkārši. Izsoli, kā lielāko daļu procesu, regulē likumdošana. Šajā gadījumā tas ir Latvijas Republikas Civillikums un Civilprocesa likums, kurus pamatā arī izmantoju šī jautājuma apskatīšanai.
No tiesisko attiecību veidošanās viedokļa pārdošana izsolē ir sarežģīts process, kurā sākotnēji tiek izvirzīts priekšlikums. Tajā ir pirkuma priekšmets, bet nav cenas. Tāpēc šo priekšlikumu nevar izskatīt par pirkuma līguma oferti, drīzāk to var uzskatīt par priekšlikumu dot priekšlikumu par pirkuma līgumu, lai ar to, kurš sola augstāko cenu, noslēgtu līgumu izsoles beigās.
Darba mērķis ir iepazīties ar izsoles procesu no tiesiskā viedokļa. Šim nolūkam izvirzīju dažus uzdevums: apskatīt pašu izsoles jēdzienu un formas – piespiedu izsoli un labprātīgo izsoli, noskaidrot starp tā atšķirību; izskatīt, kas ir pirkuma piesitums; nedaudz pievērsties izsoles priekšmetam, kāds tas var būt; uzzināt, kas ar un kas nevar piedalīties izsolē, kādas personas vada izsoles norisi, kas var būt par solītāju; ka arī noskaidrot, kādas sekas var radīt izsole un tajā notiekošais process.
Pārdošana izsolē ir priekšlikums tam, kas par atklāti pārdodamo lietu sola dot visaugstāko cenu, noslēgt par to pirkuma līgumu.
Piezīme. Izsoles var sarīkot bez pirkuma līgumiem, arī nomas, īres, darba un piegādes līgumiem. (CL 2073.p.)
Izsoles, kuras norādītas šī panta piezīmē, nav raksturīgas tikai pirkuma līgumam, kaut arī normas par to ir tieši nodaļā par pirkumu. Tas var būt arī citos līgumos, kuros pusēm jāvienojas par cenu. “Sevišķa nozīme Latvijas ekonomikas attīstībā un valsts budžeta līdzekļu racionālā izmantošanā ir izsolēm par darbiem un piegādēm valsts vajadzībām. Speciālos normatīvos aktos ir paredzētas arī īpatnējas izsoles – mazāksolīšanas, kā arī noteikts, ka var būt mutiskas, rakstiskas un jauktas izsoles.” [3; 446]…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация