Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:272550
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.01.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Nobeigums
Parīzes miera konference sākās 1919. gada 12. janvārī. Tā bija liela mēroga konference – tajā piedalījās 27 uzvarētājvalstu pārstāvji, liels skaits valstsvīru, diplomātu, ekspertu.
Lai arī konferencē bija liels dalībnieku, skaits visus galvenos lēmumus pieņēma šaurs personu loks – tā sauktais ‘’Lielais trijnieks’’ – ASV prezidents Vudro Vilsons, Anglijas premjerministrs – Deivids Loids Džordžs un Francijas premjerministrs Žoržš Klemanso.
Katram valstsvīram bija savi mērķi. Vudro Vilsons vēlējās ieviest jaunos ārpolitikas principus, kurus bija izklāstījis ‘’Četrpadsmit punktos’’ (it sevišķi izveidot Tautu Savienību – organizāciju, kuras uzdevums būtu novērst kara izcelšanos un atrisināt starpvalstu strīdus mierīgā ceļā).
Attiecībā uz Vāciju, Vilsons vēlējās pēc iespējas ātrāk to un citas zaudētājvalstis integrēt pēckara pasaulē.
Savukārt Francijas premjerministrs Žoržš Klemanso vēlējās Vāciju pēc iespējas vairāk novājināt, lai nepieļautu atkārtotus Vācijas uzbrukumus. Arī Anglijas premjerministrs bija apsolījis savai tautai, ka Vācijai nāksies samaksāt par izraisīto karu. Šīs un citas intereses sadūrās miera līguma ar Vāciju izstrādē.
Miera līgums ar Vāciju (Versaļas miera līgums) tika parakstīts 1919. gada 28. jūnijā. Saskaņā ar šo līgumu Vācija zaudēja savas kolonijas, procentus savas teritorijas Eiropā, tai bija jāatzīst Polijas neatkarība, Vācijai nedrīkstēja būt sava armija, Vācijai bija jāmaksā ļoti lielas reparācijas u.t.t.
Tas ko Eiropas lielvalstu līderi radīja bija ‘’vienīgi trausls kompromiss starp amerikāņu utopismu un Eiropas paranoju – ar pārāk daudziem nosacījumiem, lai piepildītu pirmo cerības , un pārāk neskaidrs, lai kliedētu otro bažas.’’

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация