Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:786090
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.09.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Pilnvaras un pilnvarojuma vispārīgs raksturojums    4
2.  Pilnvaras komerclikuma izpratnē    8
2.1.  Prokūras kā komercpilnvaras raksturojums    8
2.2.  Parastā komercpilnvara, tās raksturīgākās īpašības    13
3.  Komercaģenta darbības īpatnības    15
4.  Māklera jēdziens, tā raksturīgās pazīmes    18
  Secinājumi un priekšlikumi    20
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    22
  Pielikumi    23
  Pilnvaras izsniegšanas pamatojuma teksta piemērs    23
  Pilnvaras piemērs    24
  Pieteikums prokūras ierakstīšanai uzņēmumu reģistrā kooperatīvajām sabiedrībām    25
  Pieteikums prokūras izbeigšanās ierakstīšanai komercreģistrā    28
Фрагмент работы

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Secinājumi.
Šajā kursā darbā apskatiti, kādus pilnvarojuma veidus paredz Komerclikuma un Civillikuma tiesību normas. Saskaņā ar Civillikumu ir šadi pilnvaru veidi: speciālpinvara., ģenerālpilnvara., universālpilnvara.
Komerclikuma tiesību normas paredz komercpilnvaru pilnvarojumu, kas iedalāms prokūra un parastā komercpilnvarā. Prokūra un parasta komercpilnvara nav jauni un pilnīgi patstāvīgi pilnvaru veidi, tie tikai modificē civiltiesisko pilnvarojuma regulāciju.
Per komercpilnvaras pilnvarniekiem var būt tikai fiziskas personas. Prokūras pilnvarnieku sauc par prokūristu.
Atšķirībā no parastas komercpilnvaras prokūru ieraksta komercreģistrā. Savukārt parastas komercpilnvaras pilnvarniekam ir lielāki likumiskie tiesību ierobežojumi noteiktām darbībām, kuru veikšanai nepieciešams īpašs tiesību piešķīrums.
Civillikuma normas komercpilnvaru darbības regulējumā pielieto, ja tās nav pretrunā ar Komerclikuma normām.
Analīzes laikā tika konstatētas komercpilnvaru atšķirības no Civillikuma paredzētajiem veidiem, proti, komercpilnvaru var izdot tikai tāds tiesību subjekts, kas noteiktā kārtībā ir reģistrējies komercreģistrā kā komersants. Komercpilnvara, atšķirībā no Civillikuma atrunātājām pilnvarām, pilnvarniekam paredz tiesību kopuma piešķīrumu, kas saistās tikai ar komercdarbību.
Komercaģents ir komersants, kas pilnvarots patstavīgi principāla vārdā un labā sagatavot un noslēgt darījjumus ar trešajām personām, Pricipāla un komercaģenta attiecības darbojas uz komercaģenta līguma pamata, kuru nav paredzēts ierakstīt komercreģistrā. Komercaģenta līgumu var uzteikt, ievērojot noteiktus termiņus.
Komercaģentu var būt tikai tās personas,kas noteiktā kārtībā reģistrējušās komercreģistrā kā komersanti. Savukārt par principālu var būt jebkura rīcībspējīga persona.
Mākleris arī ir komersants, kurs darbojas ar starpniecību darījumu noslēgšanā citu personu labā, nebūdams patstavīgi saistīts ar šiem personām līgumiskās Mākleris darbojas visu darījuma pušu interesēs. Ja darījuma puses nav vienojušās, kurai no tam ir pienakums maksāt māklera atlīdzību, tās atlīdzību maksā vienadās daļās.
Priekšlikumi.
Tā kā pilnvarojuma apjoms ir plašs, izsniedzot pilnvaru, labāk pilnvarā norādīt konkrētu laiku, cik ilgi pilnvara darbojas vai arī līdz konkrēta darba paveikšanai. Labāk izsniegt pilnvaru bez pārpilnvarojuma tiesībām, lai nepieļautu, ka pilnvaras saņēmējs, izdoto pilnvarojumu nodod tālāk citām personām.
Fizisku personu izdotās pilnvaras noteikti jāapliecina pie zvērināta notāra. Citādi valsts un pašvaldību institūcijām var rasties šaubu par pilnvaru īstumu.
Prokūrists komersanta vārdā var izpildīt visas procesuālās darbības komersanta tiesvedībā, arī tās, kuras Civilprocesa likuma 86. panta otrā daļa izvirza kā īpaši norādāmas pilnvarā. Prokūrists šādas darbības var veikt uz Komerclikuma 34. panta pirmās daļas pamata. Tās nav īpaši norādāmas komercreģistra ierakstos vai rakstveidā izdotā prokūrā. Prokūrists komersanta vārdā var ierosināt un vest lietas gan darba, gan arī reputācijas aizskāruma strīdā, jo tie ir saistīti ar komersanta uzņēmuma komercdarbību.
Prokūras izdošana rada līgumiskā pilnvarojuma tiesiskās attiecības starp komersantu un pilnvarnieku (prokūristu). Prokūras varas apjoms nav ierobežots tikai ar konkrētā komersanta, kas izdevis prokūru, komercdarbību. Prokūra nav piesaistīta amatam vai citām prokūrista attiecībām ar komersantu un ir atkarīga tikai no komersanta gribas.
Prokūristam nav obligāti jābūt darba līguma attiecībās ar galveno personu uzņēmumā, jo, piemēram, vīrs (individuālais komersants vai kapitālsabiedrības vai personālsabiedrības valdes loceklis ar atsevišķām pārstāvības tiesībām) var izdot prokūru sievai vai jebkurai citai personai. Tāpat arī komersants var izdot pilnvaru kādam sabiedrības darbiniekam, kuram uzticas. Salīdzinot ar citām pilnvarām, prokūra rada skaidras un vienkāršas komercattiecības un paaugstina to drošību, jo ziņas par prokūru un prokūristu ir reģistrētas komercreģistrā un izsludinātas oficiālajā laikrakstā „Latvijas Vēstnesis” – tādējādi zināmas trešajām personām.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1231587
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация