Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:224141
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.03.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Var gadīties, ka Jūs nonākat sekojošā situācijā. Jūs, būdami karavīri, zemessargi vai vienkārši pilsoņi atrodaties ienaidnieka okupētajā teritorijā (ja teritorija nav okupēta un fronte saglabāta jums pateiks, ko darīt). Iespējams, jums ir kaut kādi ieroči, un jūs esat kopā ar grupu tādu pašu kā jūs, bet var gadīties, ka esi viens pats un bez ieroča.
PARTIZĀNU SVINĪGAIS SOLĪJUMS
Es, Latvijas nacionālais partizāns, svinīgi apsolos ievērot Latvijas Nacionālo partizānu apvienības statūtus, uz statūtu pamata dotās instrukcijas, pavēles un paklausīt bez ierunām saviem priekšniekiem.
Es apsolos būt pret visiem taisnīgs, ievērot Latvijas likumus un visus man uzticētos pienākumus veikt pēc labākās sirdsapziņas, par godu Dievam un manai dzimtenei - brīvai, neatkarīgai Latvijai.
[1947]
Partizāņiem liels palīgs ir snaiperis. Mūsu apstākļos snaipera rīcībā visdrīzāk būs G-3 (ļoti līdzīga AK-4) triecienšautene ar optiku. Pasaulē populārākās ir SVD, M21, M40, M84. Ja apšaudes ir paredzētas BAV (biezi apbūvēta vieta), kur attālumi var būt nelieli, ir vēlams lai snaiperim būtu otra snaiperšautene nelieliem attālumiem, piemēram, beztrokšņa BBS , VSK-94, AUG. Tomēr pie mums tādu nav un diez vai tuvākajā laikā parādīsies.
Viss sekojošais nav negrozāmi noteikumi. Partizānu karā ir sevišķi svarīgi pastāvīgi mainīt taktiku un būt neprognozējamam.
Pirmkārt jums ir jāizlemj, vai mēģināt tikt pāri frontes līnijai (ja tāda ir) pie savējiem, vai sākt pagrīdes darbību ienaidnieka aizmugurē. Ja pieņēmāt lēmumu uzsākt pagrīdes darbību, tad labāk to veikt jūsu dzimtajā pusē, kur jums ir paziņas un kur jūs labi pārzināt apvidu. Ja tā ir viena no lielajām pilsētām, būs grūtāk, jāapsver iespēja tomēr darboties lauku apvidū, labāk kur jums ir radi un paziņas. Lielajās pilsētās pagrīdniekiem jābūt daudz profesionālākiem un pieredzējušiem. Pilsētā ir jāizveido partizānu šūna (4-6 cilvēki), jādabū legālie dokumenti un darbs. Ja pilsēta ir maza, tad noteikti iekārtojiet bāzes vietu ārpus pilsētas. Ja esi viens tev ir jāatrod cīņu biedri, sākumam vismaz četrus (partizānu šūna), viens nav karotājs.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация