Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:377585
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Cilvēkam vienmēr ir kāda vajadzība, un, ja tā netiek apmierināta, tad cilvēks nejūtas labi un mēģina darīt visu, kas vien ir viņa spēkos, lai šo svarīgo vajadzību apmierinātu. Vajadzības pilnīgi noteikti būs tik ilgi, kamēr vien eksistēs cilvēki, jo neviens cilvēks bez vajadzībām pastāvēt nevar. Vienmēr jebkuram cilvēkam ir vajadzīgs labs uzturs, svaigs gaiss (pat ja mēs dažkārt aizmirstam par to, kādu un cik svaigu gaisu mēs elpojam, tomēr ir svarīgi, cik daudz gāzu un piesārņojumu tajā ir.), pēc iespējas tīrāks ūdens u.c. Taču tās ir tikai fizioloģiskās vajadzības, tātad pamatvajadzības. Taču ir arī daudz un dažādas garīgās vajadzības, kas ir gandrīz tikpat svarīgas kā fizioloģiskās, jo ar fizioloģisko vajadzību apmierināšanu mēs varam tikai eksistēt: Lai mēs dzīvotu pilnvērtīgu dzīvi, būtu pietiekami pašpārliecināti, uzskatītu sevi par personību, ticētu saviem spēkiem, mums būtu motivācija kaut ko darīt, kā arī, lai spētu kontaktēties ar apkārtējo sabiedrību, vajag apmierināt arī mūsu garīgās vajadzības.
Teorija

Vajadzība ir iekšēja nepieciešamība, kuru iespējams nodrošināt jeb apmierināt tikai mijiedarbībā ar apkārtējo fizisko vai sociālo vidi. Katras cilvēka aktivitātes un darbības pamatā ir vajadzība, kas ir saistīta ar kaut kā trūkumu, ko izjūt cilvēks. Vajadzības ir viens no cilvēka dzinējspēkiem. Ir vairākas vajadzību klasifikācijas. taču vispazīstamākā ir vajadzību struktūra, ko izveidojis amerikāņu psihologs Abrahams Maslovs.
A. Maslova personības vajadzību struktūra

Par humānistiskās psiholoģijas pamatlicēju ir uzskatāms amerikāņu psihologs Abrahams Maslovs (1908-1970). Savu priekšstatu par personības vajadzību struktūru A. Maslovs apraksta 1954. gadā izdotajā darbā "Motivācija un personība". Runājot par cilvēka psiholoģisko būtību, Maslovs uzskata, ka pats galvenais cilvēkā ir viņa svarīgākās vajadzības, pēc kā cilvēks tiecas. Maslova modelis ir viens no populārākajiem psiholoģijā, tāpēc ka tas ir ļoti praktisks. Maslovs par personības vajadzībām, to struktūru runā kā par vajadzību hierarhiju. Vajadzības ir sakārtotas piecos līmeņos1. Ir fizioloģiskās, drošības vajadzības, vajadzības pēc mīlestības un piederības, pēc pašcieņas un vajadzības pēc pašīstenošanās. A. Maslova vajadzību struktūra ļoti labi parāda vajadzību nozīmīgumu cilvēka dzīvē, taču ikviena no tām cilvēkam ir svarīga, jo, gadījumā, ja kaut viena no šīm vajadzībām nebūs apmierināta, cilvēks jutīs diskomfortu un centīsies savu iespēju robežās šo vajadzību pēc iespējas ātrāk apmierināt, taču tad būs atkal kāda jauna vajadzība.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,48 €
Комплект работ Nr. 1200276
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация