Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:597562
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.06.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads    2
2.  Attīstītās valstis    3
3.  Eiropas valstis    5
4.  Rietumeiropas valstis    6
5.  Ziemeļeiropas valstis    9
6.  Viduseiropas valstis    11
  Izmantotās literatūras saraksts    13
Фрагмент работы

Attīstās valstis

Pasaules saimniecību veido valstis ar dažādu ekonomiskās attīstības līmeni, atšķirīgu ekonomisko poteciālu. Līdzās lielām, bagātām valstīm ir arī nelielas , taču rūpnieciski visai attīstītas valstis un nabadzīgas, agrāras valstis. Pasaules saimniecības ,,seju” veido ekonomiski attīstītas valstis ar izvērstu ekonomikas struktūru, plašiem ekonomiskajiem sakariem un ietekmi pasaules saimniecībā un tirgū.
Ekonomiskās attīstības līmeni nosaka pēc daudziem rādītājiem – pēc valsts īpatsvara pasaules rūpnieciskajā un lauksaimnieciskajā ražošanā, starptautiskajā tirdzniecībā, pēc līdzdalības pasaules finansu operācijās, pēc iekšzemes kopprodukta vai nacionālā ienākuma.
Gan iekšzemes kopprodukta, gan nacionālā ienākuma apjoms pa valstīm ļoti atsķirīgs. Attīstītajās valstīs šie rādītāji ir vairāk nekā 30 reižu lielāki nekā mazattīstītajās, nabadzīgajās valstīs. Apmēram 30 pasaules valstis tiek uzskatītas par ekonomiski attīstītām valstīm. Noteicējas pasaules saimniecībā ir ,,lielā septiņnieka” valstis – ASV, Vācija, Lielbritānija, Itālija, Francija, Japāna un Kanāda.
Pie attīstītajām valstīm pieskaita arī pārejas Rietumeiropas valstis – Austrāliju,Izraēlu, Jaunzēlandi,Dienvidāfrikas Republiku un nelielās, bet ekonomiski spēcīgas jaunās industriālās valstis un teritorijas Austrumāzija – Dienvidkoreju, Taivanu, Sjanganu (Honkongu), Singapūru. Šīm valstīm ir augsts sociālekonomiskās attīstības līmenis un tās aktīvi darbojas pasaules tirgū.
Attīstīto valstu ekonomikas struktūra ir plaša un sazarota. Tajā dominē apstrādes rūpniecība, īpaši – sarežģītās, zinātņietilpīgās, tā dēvētās, ,,augstas tehnoloģijas” nozares. Vecās tradicionālās nozares – metalurģija, smagā mašīnbūve, kokapstrāde, viegla rupniecība attīstas lēnāk, taču to sasniegtais ražošanas līmenis ir augsts.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1203063
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация