Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:316372
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.08.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

Vispārējs ieskats Pasaules ekonomikā

Pasaules ekonomikas attīstība šogad un arī nākamgad joprojām būs strauja, tomēr izaugsmes tempi nedaudz samazināsies zem 2006. gadā sasniegtā līmeņa – šādu viedokli šobrīd pauž lielākā daļa analītiķu un speciālistu.
Domāju, ka ASV ekonomikas attīstības tempu samazināšanās, kas saistīta ASV globālās pasaules ekonomikas lomas samazināšanos, ievērojami neietekmēs pasaules valstu vairākuma ekonomiku, jo tā būs īslaicīga un ietekmēs tikai dažas pārkarsušas ekonomikas nozares. Tāpat paredzams, ka Āzijas attīstības valstu, tai skaitā Ķīnas ekonomikas pieaugs strauji, lai gan nedaudz lēnāk nekā līdz šim, kad ķīnas ekonomikas tempi sasniedza ievērojamus aptuveni 10 %. Tas būs izdevīgi arī ES, kas var paplašināt eksportu uz šiem tirgiem, kamēr eksportu uz ASV apdraud iespējamais pieprasījuma kritums. Vairāki speciālisti un analītiķi norāda arī uz samērā labo ekonomikas attīstību ES, kas pēdējā gada laikā ir piedzīvojusi sasmērā strauju attīstību salīdzinot ar iepriekšējo gadu periodiem. Vispārējais secinājums ir tāds, ka ASV nozīme pasaules ekonomikā ir mazinājusies, kas vērtējams kā labvēlīga tendence tieši mums – Eiropai, gan arī pārējām jaunattīstības ekonomikas valstīm, pie kādas varētu pieskaitīt arī Latviju.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация