Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:445703
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.01.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
• Jāsecina, ka svarīgs izaugsmes punkts starptautiskajā tirdzniecībā parādījās pēc Otrā pasaules kara, kad tika izveidota GATT, kas regulēja tirdzniecību to dalībvalstu starpā. Savukārt PTO, kas tika dibināta 1995. gadā, savā ziņā ir GATT darbības turpinātāja, mūsdienās izpildot daudzas no GATT funkcijām.
• Jāsecina, ka PTO līgumos ietvertie pamatprincipi ir tirdzniecība bez diskriminācijas, aizsardzība ar tarifiem, tirdzniecības vides stabilitāte un godīga konkurence. Citiem vārdiem, PTO galvenais mērķis ir brīva un atvieglota tirdzniecība, balstīta uz vienlīdzīgiem noteikumiem, vienlaikus ņemot vērā jaunattīstības valstu iespējas.
• Jāsecina, ka, iestājoties PTO, valsts uzņemas saistības tirgus pieejamības jomā. Tirdzniecībai ar precēm tiek noteikts ievedmuitas tarifu maksimālais līmenis jeb "griesti". Vienlaikus PTO līgums paredz elastīgu pieeju tirgus aizsardzībai, kas nozīmē, ka, nepārsniedzot noteiktu līmeni, valsts var piemērot tik lielu ievedmuitu, cik nepieciešams, lai netiktu apdraudēta vietējā ražošana.
• Jāsecina, ka lēmumi PTO tiek pieņemti pēc vienprātības principa, bet katari valstij ir sava balss gadījumos, ja notiek balsošana. Vienprātības princips tika saglabāts no GATT. Iespējams, ka laikā, kad GATT bija mazāks dalībvalstu skaits, vienprātības princips bija pieņemam, tomēr pašlaik tas rada problēmas.
• Jāsecina, ka Latvijai kā mazai valstij, kuras ietekme uz globāliem ekonomiskiem un politiskiem procesiem ir niecīga, ir izdevīgi būt lielas ekonomiskas organizācijas dalībvalstij, tādējādi iegūstot lielāku ietekmi dažādu domstarpību un strīdu risināšanā, kas var rasties tirdzniecībā un ar tirdzniecību saistītajos jautājumos.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация