Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:190787
 
Оценка:
Опубликованно: 24.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

WWF tika dibināts sešdesmito gadu sākumā. To nodibināja zinātnieku grupa, kuru bija iespaidojuši raksti par sera Džuliāns Hakslejs (Julian Huxley) raksti par Austrumāfrikas apdraudēto dabu, kur neskaitāmas dzīvnieku sugas atrodas uz izmiršanas sliekšņa. 1961. gada 11. septembrī par pirmo WWF prezidentu kļuva Pīters Skots (Peter Scott), kad šī organizācija tika oficiāli reģistrēta.
Kā logotips tika izvēlēts pandas mazulis Chi-Chi, kas tika aizgādāts uz Londonas zooloģisko dārzu. Izvēle krita uz pandu, jo tā vēl šodien ir viena no apdraudētākajām sugām, un bija nepieciešams logotips, kam nestāvētu ceļā valodas barjeras, kaut kas atpazīstams visā pasaulē. Dibināšanas laikā par organizācijas pamatmērķiem tika izvirzīta savvaļas sugu saglabāšana un cilvēku informēšana par apdraudētajām sugām un veidiem, kā šīm sugām var palīdzēt.
Fonda pirmsākumi šķita itin bēdīgi, jo ziedojumi aizvien bija mazi, neskatoties uz nepārtrauktajām akcijām, kas aicināja gan uzņēmumus, gan valdības, gan privātpersonas ziedot savvaļas sugu saglabāšanai. Lielāko devumu fonda pirmajos gados deva IUCN (Starptautiskā Vides Saglabāšanas savienība) un ICPB (Starptautiskā Putnu Saglabāšanas Padome).
Taču, laikam ritot, fondam izdevās piesaistīt aizvien vairāk un vairāk ziedojumus. Piemēram, 1976. gadā projektam „Save the Rhino” („Glābiet degunradžus”) izdevās savākt ziedojumos vairāk kā 1 miljonu ASV dolāru. Šī projekta mērķis bija pārtraukt malumedniecību, kas bija samazinājusi Āfrikas degunradžu populāciju līdz minimumam.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация