Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:580559
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.03.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 17 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads   
2.  Patērētājs   
3.  Patērētāju politika   
4.  Situācijas analīze   
5.  Patērētāju politika Eiropā   
6.  Kā sevi aizsargā Amerikāņu patērētāji   
7.  Secinājumi   
Фрагмент работы

Vai Jūs zināt, kas cilvēkiem visā pasaulē kopīgs, neatkarīgi no vecuma, dzimuma, ādas krāsas un sociālās izcelsmes? Kopīgs gan Latvijas lauku puišelim un Anglijas karalienei, gan miljonāram un dzīves pabērnam? MĒS VISI ESAM PIRCĒJI!
Kopš pārejas uzsākšanas no centralizētās plāna ekonomikas uz tirgus ekonomiku Latvijas tirgū ir parādījušās daudzas un dažādas preces. Dažkārt gadās gandrīz vienādas preces, bet, apskatot tās rūpīgāk saprotam, ka tās atšķiras gan pēc kvalitātes, gan pēc cenas un, jo vairāk pārdošanā parādās jaunas preces, jo grūtāk kļūst tajās orientēties un izlemt, kurai precei vai pakalpojumam dot priekšroku. Tāpēc patērētājam nepieciešamas ļoti plašas un daudzpusīgas zināšanas, lai beigu beigās izdarītu pamatotu un savām vēlmēm atbilstošu izvēli, kuru vēlāk nevajadzēs nožēlot.
Godīga konkurence starp uzņēmumiem parasti ir labvēlīga pircējam, jo tā uzlabo preču un pakalpojumu kvalitāti, palielina izvēles iespējas, kā arī samazina cenas. Patērētājam būtu jāzina, vai konkurence ir godīga, vai netiek lietoti negodīgi un maldinoši tirdzniecības paņēmieni. Bet ne jau visi patērētāji ir profesionāli, lai varētu to noteikt un tāpat arī viņi nevar vieni paši stāties pretī daudzajām kompānijām, kas tiem pārdod preces vai pakalpojumus. Šādu iemeslu dēļ lielākajā daļā pasaules valstu ir radīta likumdošana un procedūras patērētāju tiesību aizsardzībai.
Tirgus ekonomika – tā ir uz privāto iniciatīvu balstīta saimnieciskā sistēma, kas daudzās valstīs ir ļāvusi sasniegt augstus dzīves standartus. Tā var sekmīgi funkcionēt tikai tad, ja tiek nodrošināta personas brīvība, ja ir iaveidoti valstiskās regulēšanas mehānismi un, ja darbojas sociālo garantiju sistēma.
Tirgus ekonomikas filosofija ir balstīta uz vienu galveno prioritāti – Patērētāja prioritāti jebkura jautājuma risināšanā. Pat labi attīstīta tirgus ekonomikas apstākļos ir nepieciešami pasākumi, kas aizsargātu patērētāju intereses. Šādi pasākumi ir vērsti uz maldinošu reklāmu, pareizu un saprotamu cenu norādīšanu, preču un pakalpojumu drošumu, preču ražotāju un pakalpojumu sniedzēju atbildību, kā arī uz negodīgiem līguma nosacījumiem. Tāpēc, attīstoties tirgus ekonomikai Latvijā, izveidojās jauna sabiedriska kustība – patērētāju tiesību aizsardzība. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация