Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:309943
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.10.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Фрагмент работы

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Ikvienam cilvēkam ir tiesības brīvi pārvietoties un izvēlēties dzīvesvietu drošā valstī. Patvēruma meklētāji, apstākļu vadīti, ir nonākuši situācijā, kad viņi pieteikušies uz patvērumu Latvijā, kā tuvākajā drošākajā valstī, vai kādā Eiropas Savienības valstī, kuras robežu viņi šķērsoja kā pirmo.
Izpētot esošos materiālus un ņemot vērā statistikas datus var secināt, ka lielākā daļa patvēruma meklētāju, kas šobrīd uzturas Latvijā, pēc kāda laika dodas tālāk uz attīstītākām Eiropas Savienības valstīm. Ir skaidrs, ka ekonomiskie apsvērumi nav primārie, lai paliktu Latvijā.
Latvijā tiek realizētas Eiropas Savienības prasības patvēruma meklētāju nodrošinājuma ziņā. Latvijas Republikas tiesību akti ir saskaņoti ar Eiropas Savienības prasībām, kā arī tie atbilst 1951.gada Ženēvas konvencijas būtībai. Uz šīs pieredzes pamata sākotnēji arī tika veidota patvēruma sistēma Latvijā.
Personai, kurai ir piešķirts bēgļa, alternatīvais statuss vai pagaidu aizsardzība, tiek piemērotas Latvijas Republikas Satversmē noteiktās ekonomiskās, sociālās, personiskās tiesības un brīvības, kuras tiek nodrošinātas atbilstoši starptautisko un Eiropas Savienības normatīvo aktu prasībām.
Latvijas Republika sadarbojas ar Eiropas Savienības dalībvalstīm, ievērojot principus, kas nosaka par patvēruma izskatīšanu atbildīgo dalībvalsti.
Jaunais 2016.gada 19.janvara Patvēruma likums ir papildināts ar izmaiņām attiecībā uz patvēruma meklētāju tiesību un pienākumu apjomu, gan saistībā ar uzņemšanas nosacījumiem, gan iesnieguma izskatīšanas procedūru, kā arī patvēruma meklētāju aizturēšanu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация