Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:541648
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.02.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Pauls Bankovskis ir dzimis 1973. gadā, ieguvis bakalaura grādu filosofijā LU, strādā laikrakstā Diena. Latviešu literatūrā viņš sevi pieteica 1996. gadā, kad iznāca viņa debijas stāstu krājums Svētā Bokasīna koks. Nākamais P. Bankovska romāns Laiku grāmata (1997) godalgots ar žurnāla Karogs un Raimonda Gerkena romānu konkursa otro prēmiju. 1999. gadā iznāk romāns Plāns ledus. 2000. gadā iznāk P. Bankovska romāns Padomju Latvijas sieviete, bet 2002. gadā – romāns Čeka, bumba&rokenrols un stāstu krājums Labais vienmēr uzvar. Romāns Misters Latvija (2002) arī ir godalgots ar žurnāla Karogs un Raimonda Gerkena romānu konkursa prēmiju, bet jaunākais viņa romāns Sekreti izdots 2003. gadā. P. Bankovskis ir arī kinofilmas Baiga vasara scenārija (1999) līdzautors. Periodikā publicētas viņa kritikas par pasaules un Latvijas rakstnieku darbiem, piemēram, par itāliešu rakstnieka Umberto Eko romānu Bodolīno, Salmana Rušdi romānu Niknums, Alberta Bela romānu Bezmiegs.
Kāpēc sava pētījuma pamatā izvēlējos tieši P. Bankovska daiļradi? Tāpēc, ka P. Bankovskis ir mūsdienīgs autors, kurš interesanti un savdabīgi apraksta 20. gadsimta Latvijas kultūrvidi, metot izaicinājumu pieņemtajām normām, konservatīvajiem uzskatiem, dogmām, stereotipiem un provocējot lasītāju uz pārdomām vai dialogu.


Žanrs

Autors pats savam darbam ir licis žanra apzīmējumu – pierobežas romance. J. Kursīte norāda, ka romance ir neliela apjoma melodisks dzejolis, kas radies 16. gadsimtā Spānijā. Vēlāk par romanci sauca liroepisku mīlas dzejoli1. Krievu literatūrzinātnes enciklopēdijā es atradu pieminētu pierobežas romanci (romances fronterizos) kā vienu no spāņu romances veidiem, kas radusies ap 8. – 15. gadsimtu, vēsta par teritorijas atkarošanas cīņām un atzinīgi vērtē mežoņu cilts mauru vīrišķību…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация