Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:682774
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
  Darba uzbūve    3
  Valoda    4
  Nobeigums    4
  Citāti un atziņas    5
  Paulu Koelju biogrāfija    7
  Autora fotogrāfijas    9
  Autora fotogrāfijas    10
  Intervija ar autoru    12
Фрагмент работы

Tulkojis Edvīns Raups. Mākslinieks Uldis Sosnovskis. Vāka noformējumam izmantota Karavadžo gleznas "Narciss" reprodukcija. Brazīlijas mūsdienu rakstnieks Paulu Koelju ir dzimis 1947.g. Riodežaneiro. Savu karjeru viņš uzsāka kā dramaturgs, teātra direktors, populāru dziesmu tekstu autors un žurnālists. Paulu Koelju ir otrs visvairāk lasītais Latīņamerikas rakstnieks pēc G.G.Markesa. P.Koelju ievērojamākais darbs "Alķīmiķis" jau publicēts vairāk nekā 80 valstīs un tulkots 41 valodā, tas tiek salīdzināts ar A.de Sent-Ekziperī "Mazo princi" un R.Baha "Džonatanu Livingstonu Kaiju". "Pasaules dvēseli baro cilvēku laime. Un arī to nelaime, ļaunums vai skaudība. Īstenot savu likteni ir cilvēka vienīgais, patiesais uzdevums. Viss kalpo vienam. Ja tu kaut ko vēlies, visa pasaule slepus sadodas rokās, lai tev palīdzētu."
Grāmata sarakstīta divās daļās, kuras ir sadalītas apakšnodaļās bez numerācijas. Pirmā nodaļa virza lasītāju sekot gana gaitām, viņa attiecībām ar aitām, kā viņš kļuva par klejotāju nevis mācītāju, kā viņš satika vecu zīlnieci un karali, kurš apmaiņā pret desmito daļu aitu pastāstīja par gana bagātībām, kuras viņš devās meklēt, bet ceļā viņam nozaga ceļanaudu.
Otrajā nodaļā Santjago, iepriekšminētais aitu gans, nepadodas, bet sāk strādāt pie kristāla pārdevēja, lai nopelnītu naudu un atkal varētu nopirkt aitas lai atgrieztos pie iepriekšējās dzīves. Bet nepadodas un turpina ceļu pretī savai laimei un sastop jaunekli, kas vēlas kļūt par alķīmiķa mācekli, taču par to kļūst pats Santjago, un atklāj pasaules dvēseli, kas arī grāmatas atslēga. Kad gans nonāk pie sava meklētā dārguma, viņš sastop cilvēku, kurš atklāj, ka viņa dārgumi guļ tur, kur gans pašā grāmatas sākumā ar savām aitām pārguļ nakti, bet šis cilvēks atmet ar roku savai laimei un saka, tās ir pilnīgas muļķības.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация