Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:579767
 
Оценка:
Опубликованно: 04.11.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 19 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    2
1.  Statistikas dati    3
2.  Aborta sekas    4
a.  Pēcaborta distress    4
b.  Pēcaborta sindroms    4
3.  Palīdzība Latvijā    6
4.  Aborta vēsture Latvijā    6
  LITERATŪRA    7
Фрагмент работы

 Pēcaborta sindroms t.s. PAS parādās pēc ilgāka laika posma.
Izdala vairākus kritiskos brīžus, kad var parādīties PAS: aptuveni pēc 6 mēnešiem (aptuvenais dzimšanas datums), pēc viena gada, pēc 5 gadiem, menopauzes laikā, krīzes brīžos, tā piemēram, nāves gadījumi, dzīves jēgas zuduma brīži, slimību gadījumi, vientulība.
PAS ietver sevī tādas psihosomatiskās sekas kā miega traucējumi, sāpes vēdera lejasdaļā, sāpes menstruāciju laikā, migrēna, seksuāla rakstura traucējumi. Tāpat arī PAS ietver sevī ļoti daudzas psihiskās sekas. Bailes, vainas apziņa un kauns ir spēcīgākās emocijas, kurām nākas iziet cauri pēc aborta. Sievietes visbiežāk cieš no depresijas. Raksturīga ilgstoša zaudējuma un tukšuma izjūta, domas par pašnāvību un mēģinājumi to realizēt. Rodas nosliece uz atkarībām (alkohols, narkotikas, ēšana, sekss, darbs u.c.). PAS var izpausties kā hiperaktivitāte, aktīvi darbojoties, izklaidējoties utt., sieviete cenšas norobežoties no domām par izdarīto un vainas apziņas. Smagas pašvērtības problēmas, arī autoagresija- agresija vērsta uz sevi. 20% sieviešu, kuras izdara abortu, kādā brīdī apsver pašnāvības iespēju par 12% biežāk nekā pārējās sievietes.
Sievietei ir pastiprināti emocionālas reakcijas, t.sk. raudāšana, svīšanas lēkmes, uz situācijām, kas varētu atgādināt par notikušo, piemēram, putekļusūcēja skaņām, redzot zīdaini vai grūtnieci. Novērojama pastiprināta uzmanība pret grūtniecēm un maziem bērniem, vai tieši pretēja reakcija- paniskas bailes no viņiem. Daudzām sievietēm, kuras veikušas abortu, raksturīga nedzimušā bērna gadu skaitīšana, viņas stāsta citiem, ka viņas bērnam tagad būtu tik un tik gadu, tagad mans bērns sāktu iet pirmajā klasē un tml. Rodas nekontrolējama vēlme pēc aizstājēja bērna.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация