Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:647566
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.09.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Citās 16. gs. hronikās ir vairāk fantāzijas nekā īsti fakti. Vienā, piemēram, tiek minēts, ka imperators sagriezts uz pusēm.
Pretrunīgo liecību pārpilnība padara neiespējamu būt drošam par vietu, kur Konstantīnu nogalināja un veidu, kā viņš nomira. Grieķu tradīcija apgalvo, ka viņš tika nogalināts kā varonis vai moceklis, cīnoties pie Sv. Romas vārtiem vai tuvu tiem; bet turku un slāvu tradīcijas nogalināšanas vietu pārceļ pie Zelta vārtiem, ziņojot, ka imperators tika nogalināts bēgot. Protams, neviens grieķu vēsturnieks labprātīgi nepieņemtu ierosinājumu, ka Konstantīns mira, mēģinot aizbēgt. No otras puses, turku gods un slava netika papildināts ar atziņu, ka imperators nogalināts un, ka viņa nocirstā galva tika aiznesta sultānam. Kopumā, iespējams, vislabāk būtu pieņemt vienu vai citu versiju no vēlīno Bizantijas vēsturnieku teiktā par Konstantīna nāvi. Ka viņš mira, neizbaudot nevienu no viņa augstā amata augļiem, izņemot to, ka tika atpazīts kā imperators, kurš gāja bojā vispārējā romiešu impērijas bojāejā.
Tā kā ir daudz neskaidrību saistībā ar Konstantīna nāves apstākļiem, ir diez gan bezjēdzīgi dzīties pakaļ avotiem par Konstantīna iespējamo kapa vietu. Lai gan ir atsauces, ka sultāns Muhameds licis apbedīt Konstantīnu, tomēr kristieši noliedz, ka jebkad imperatora kapa vieta būtu tikusi atrasta. Arī tas, ka sultāns būtu licis kristiešiem apbedīt imperatoru ir maz ticams, jo diez vai viņš atļautu, ka pēdējā Bizantijas imperatora kaps kļūtu par svētnīcu un atgādinātu par kristiešu pagātnes slavu. …

Коментарий автора
Коментарий редакции
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1355974
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация