Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:965224
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Mājas pele-Mus musculus-kosmopolītiskais sinantrops-grauzēju kārtas zīdītājdzīvnieks.
Tipisks peļu dzimtas pārstāvis ar slaidu ķermeni( garums 6-10cm, masa 12-30g) un garu kailu asti(gar.5-9cm), kas pārsniedz 2/3 no ķermeņa garuma. Apmatojums biezs, blīvs, uz muguras gaišāki un tumšāki pelēks, uz vēdera-gaišpelēks. Latvijā sastopamas 2 peļu formas-tipiskā pele(sīkāka,tumšāka,ar relatīvi garu asti) un “vārpu pele”( nedaudz lielāka, gaišāka, ar relatīvi īsāku asti).
Peļu dzimtene ir Āzijas DR daļa(Irāna). Kopā ar cilvēku tā izplatījusies visā pasasulē. Peles nedzīvo tuksnešos un tundrā. Latvijā peles ir viena no izplatītākajām peļveidīgajiem grauzējiem, kas ļoti bieži mīt cilvēku mājokļos. Tā kļuvusi par patstāvīgu cilvēku pavadoni. Lielākā daļa peļuvisu gadu uzturas cilvēku mītnēs, saimniecības ēkās, pārtikas noliktavās, pagrabos. Daļa peļu veģetācijas periodā( IV-IX) pārit uz dzīvi dārzā un atklātā laukā,labības ,sakņaugu un dārzeņu sējumos un stādījumos.
Visur ,kur apmetas peles, jūtama stipra, raksturīga “peļu smaka”,kādas nav nevienam citam peļveidīgam grauzējam. Dzīvo pašraktās vai pašu izgraustās un izveidotās alās(Ø 2-3cm). Alas beidzas ar midzeni,ko peles veido no smalkām ,sasmalcinātām augu detaļām, sagrauztiem papīriem,drēbēm. Atklātā laukā peles neziemo. Pēc ražas novākšanas tā pārvietojas uz sakņaugu un kartupeļu glabātavām,salmu un sienu kaudzēm, pārtikas un lopbarības noliktavām, dzīvojamām un saimniecības ēkām. Atklātā laukā dzīvojošo peļu barība ir cieti saturošas augu sēklas. Augu sulīgās daļas ir papildbarība un galvenais ūdens avots. Vasaras beigās un rudenī ēd arī kukaiņus. Barības patēriņš ir liels( dienaktī patērē 5-10 g barības). Ūdeni peles patērē ļoti maz, tāpēc var dzīvot arī īpaši sausās vietās.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1132071
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация