Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:632813
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.01.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Ekonomiskās analīzes būtība un metodes    4
2.  Peļņa un tās nozīme uzņēmējdarbībā    7
3.  Rentabilitātes raksturojums    12
3.1.  Rentabilitātes rādītāji    13
4.  Peļņas vai zaudējumu aprēķins    17
5.  Pētījumi un aprēķini    19
5.1.  Realizācijas rentabilitāte    20
5.3.  Bruto peļņas rentabilitāte    22
5.4.  Aktīvu rentabilitāte    23
5.5.  Pašu kapitala rentabilitāte    24
  Secinājumi un priekšlikumi    26
  Izmantotā literatūra    28
Фрагмент работы

Uzņēmuma veiksmīga un ilgtspējīga darbība ir atkarīga no uzņēmuma spējas iegūt pietiekamu peļņu. Uzņēmuma īpašnieki ir ieinteresēti ieguldīt līdzekļus uzņēmuma kapitālā, ja viņi ir pārliecināti, ka šis ieguldījums dos lielāku atdevi nekā naudas ieguldījums citur. Peļņas pieaugums vai samazinājums salīdzinot ar iepriekšējo periodu, kā arī peļņas iesaistīšana pašu kapitāla sastāvā ietekmē uzņēmuma attīstību un finansiālo stāvokli. Pozitīvs saimnieciskās darbības rezultāts ļauj novirzīt līdzekļus uzņēmuma attīstībai, lai saglabātu vai arī uzlabotu savu pozīciju tirgū.
Uzņēmuma galvenie finanšu rādītāji, kas atspoguļo uzņēmuma darbību no finansiālā aspekta, ir peļņa un rentabilitāte. Rentabilitātes rādītāji dod uzņēmumam informāciju par tā finansiālo stāvokli tirgū attiecībā pret citiem uzņēmumiem, kas darbojas tajā pašā nozarē. Salīdzinot dažādus rentabilitātes rādītājus, uzņēmumam ir vieglāk noteikt faktorus, kas pozitīvi vai arī negatīvi ietekmē darbību un, ja ir nepieciešāms, uzņēmuma vadība var sākt meklēt iespējas, kā šos negatīvos faktorus likvidēt.
Latvijā katra uzņēmuma darbības mērķis ir gūt pēc iespējas lielākus finanšu ienākumus un peļņu. Tāpēc katrs uzņēmējs cenšas iekarot tādu tirgus daļu, kurā tas varētu iegūt pēc iespējas maksimālu peļņu, ieguldot mazākus līdzekļus. Ja peļņa būs lielāka, tad uzņēmumam būs lielākas nākotnes iespējas, jo peļņa ir finanšu līdzeklis, kas dod papildus attīstības iespējas un ļauj sekmīgi cīnīties ar konkurentiem.
Uzņēmuma darbības novērtēšanai un ekonomiskai analīzei ir svarīga loma uzņēmuma vadīšanā. Analīzes uzdevums, no vienas puses, ir noteikt uzņēmuma darbības efektivitāti, no otras puses – noteikt uzņēmuma darbības attīstības iespējamos virzienus. Tāpēc analīze jāveic mērķtiecīgi, lai izzinātu tādas uzņēmuma iespējas un rezerves, kas nodrošinātu esošo resursu optimālu izmantošanu.
Saimnieciskās darbības analīze ir neaizstājams priekšnoteikums plānošānā. Lai uzņēmums varētu pamatoti plānot savu darbību nākotnē, vispirms nepieciešami sīki izanalizēt iepriekšējās darbības rezultātus.
Analīze dod iespēju ne tikai izpētīt konkrētā uzņēmuma darbības panākumus, bet arī tos salīdzināt ar līdzīgiem uzņēmumiem.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,98 €
Комплект работ Nr. 1161763
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация