Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:820380
 
Оценка:
Опубликованно: 26.03.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    6
  Analītiskā apskata daļa    6
1.  Uzņēmējdarbības rentabilitātes analīze    ..6
1.1.  Rentabilitātes analīzes būtība    6
1.2.  Rentabilitātes rādītāju analīzes paņēmieni    7
2.  Uzņēmuma finansēšanas ietekme uz kopkapitāla rentabilitāti    8
2.1.  Uzņēmuma finansēšana    8
2.2.  Kopkapitāla rentabilitātes rādītāja formulas analīze    8
2.2.1.  Peļņas struktūra un sakarība starp kapitāla rentabilitātes rādītājiem    9
2.2.2.  Bilances datu izmantošana rentabilitātes rādītāju analīzē    9
3.  Pašu kapitāla struktūra un rentabilitāte    11
4.  Aizņemtā kapitāla struktūra un rentabilitāte    13
5.  Pašu un aizņemtā kapitāla nozīme kopkapitāla rentabilitātē    14
6.  Optimāla kapitāla struktūras sastādīšana    16
6.1.  Uzņēmuma kapitāla kvota, maksimizējot kapitāla peļņu un nodrošinot kredītspēju un uzņēmuma elastīgumu    16
6.1.1.  Leverage efekts un tā būtība    16
6.1.2.  Leverage efekta maksimums    18
6.2.  Kapitāla struktūras risks    19
  Pētījumu un aprēķinu daļa    23
1.  SIA “X” darbibas apraksts 1 gada laikā    23
2.  SIA “X” darbibas analīze 1 gada laikā    25
  Nobeigums    38
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    39
Фрагмент работы

Kursa darbs uzņēmējdarbības ekonomikā “Peļņa un rentabilitātes rādītāji” ir rakstīts latviešu valodā par kapitāla rentabilitātes rādītājiem, kā uzņēmuma saimnieciskās darbības efektivitātes pamatraksturlielumiem. Sevišķa uzmanība tiek pievērsta kapitāla izmantošanas efektivitātes, kuru nosaka, galvenokārt, kapitāla optimalā struktūra, ietekmei uz uzņēmuma neto peļņas lielumu, kā galveno uzņēmējdarbības rezultātu.
Ievadā tiek sniegta īsa informācija par pētītā temata aktualitāti no uzņēmējdarbības veiksmīgas attīstības viedokļa, tiek sniegts īss problēmas vispārīgs raksturojums, definēts kursa darba mērķis, noteikti uzdevumi tā sasniegšanai un atbilstoši pētījumu objekti.
Darba apjoms ir 40 lpp. Darbs sastāv no 2 daļām – analītiskā apskata daļas (17 lpp) un pētījumu un aprēķinu daļas (15 lpp). Pētījumu un aprēķinu daļā tiek parādīts, kā ar ekonomisko aprēķinu starpniecību var izmantot analītiskā apskata daļas rezultātus. Informācija, sniegtā analītiskā apskata daļā tiek sagrupēta 6 nodaļās, kas savukārt sastāv no apakšnodaļām, kurās tiek precizēta un sīkāk aprakstīta problēmas būtība.
Darba analītiskā apskata daļā tiek rakstīts par problēmas būtību, ar kuru saskaras uzņēmējs nosakot kapitāla strutūru, izmeklētas iespējas maksimizēt sava kapitāla rentabilitāti un, attiecīgi, neto peļņu, pētītas dažādu kapitāla struktūru alternatīvas un to priekšrocības un trūkumi.
Pētītas metodes, kas ļauj noteikt optimālo attiecību starp aizņemto un pašu kapitālu uzņēmuma bilancē.
Pielikumā ir pievienota grafiskā lapa, kas attēlo kursa darbu struktūru un ļauj labāk izprast darba mērķi. Lapā tiek grafiski atspoguļota sakarība starp uzņēmējdarbības efektivitāti, optimālo kapitāla struktūru, kapitāla rentabilitātes rādītājiem peļnas vai zaudējumu lielumu un bilances posteņiem.
Pētījumu procesā iegūto rezultātu pamatā tiek izdarīti secinājumi, kas īsi apkopoti kursa darba nobeigumā, ka arī dažu nodaļu beigās.
Darbs ir domāts plašām lasītāju aprindām - personām, kas interesējas par ekonomiku. Tas arī var būt izmantots kā mācību līdzeklis ekonomikas fakultātes studentiem.
Kopbudžeta un finansu pārskatu analīzei izmanto dažādus rādītājus, kurus aprēķina, izmantojot kopbudžetā un gada pārskatā esošo informāciju. Izšķir četras rādītāju grupas, ar kuru palīdzību nosaka, cik efektīvi darbojas uzņēmums. Viena no šīm grupām – ir rentabilitātes rādītāji.
Rentabilitātes rādītāji atspoguļo uzņēmuma panākumus peļņas gūšanā, raksturo uzņēmuma ienesīgumu. Rentabilitātes rādītāji tiek aprēķināti kā attiecība starp peļņas lielumu un kādu citu rādītāju, kurš saistīts ar attiecīgās peļņas lielumu.
Darbā tiek analizēti kapitāla rentabilitātes rādītāji. Izklāstītais temats ir ļoti aktuāls no jauna uzņēmuma dibināšanas un uzņēmējdarbības attīstības viedokļa, jo kapitāla rentabilitātes analīzei ir izšķirošā loma valdīšanas lēmumu pieņemšanā. Uzsākot biznesu, uzņēmējs sastopas ar finansiālas dabas problēmām. Biznesa uzsākšanai ir nepieciešams kapitāls. Kapitāls – ir uzņēmējdarbības pamats. Tas veidojas no pašu kapitāla, kuru jāsagādā uzņēmuma vai saimniecības īpašniekam pašam no paša krājumiem un no viņa ģimenes, draugu un tuvu paziņu krājumiem, kā arī pašreizējos apstākļos Latvijā, uzņēmumu dibinātāji var saņemt aizdevumus no komercbankām. Saskaņā ar pētījumiem, kurus veikusi viena no lielakajām bankām, apmēram 50% cilvēku, uzsākot uzņēmējdarbību, starta kapitālu iegūst aizņēmumu veidā. No tā izriet, ka sākuma posmā aizņemtā kapitāla loma var izrādīties izšķirošā.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,48 €
Комплект работ Nr. 1180666
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация