Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:819997
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.11.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Perikls, dzīvoja ap 499 – 429 pr. Kr. Viņš ir ievērojams Atēnu valstsvīrs, Ksantipa un Agaristes dēls. Perikls bija ievērojams antīkās pasaules politiskais darbinieks. Viņš bija apveltīts ar lielām oratora spējām. Viņa runas tautas sapulcē salīdzināja ar Zeva raidītajiem zibeņiem un pērkona grāvieniem, tāpēc Periklu iesauca par Olimpieti. Pasaules uzskata ziņā Perikls pievienojās tā laika progresīvākajiem cilvēkiem. Ap viņu pulcējās talantīgi zinātnieki, filozofi, mākslinieki, skulptori.
Viņš bija spējīgs karavadonis un smalks diplomāts ar plašu politisko apvārsni. Viņš bija cilvēks, kas izprata Atēnu vergturu sabiedrības un tās plašo demokrātisko slāņu visprogresīvākās daļas aktuālās intereses un vajadzības. Perikls bija pats ievērojamākais un talantīgākais vairāku citu darbinieku un karavadoņu vidū, kuri vadīja demokrātisko strāvojumu Atēnās V gs. vidū p.m.ē.
Atēnu valsts demokrātiskās pārveidošanas pasākumi V gs. p.m.ē. ir saistīti ar Perikla vārdu. Svarīgākais bija atalgojumu sistēmas ieviešana pilsoņiem par viņu veiktajiem sabiedriskajiem pienākumiem. Datēt dažādu amatu atalgojumu ieviešanu nav iespējams. Sākumā saskaņā ar Perikla likumu atlīdzība tika izmaksāta Atēnu augstākās tiesas – hēliajas zvērinātajiem tiesnešiem. Samaksa nebija liela. Hēliasts par katru tiesas sēdi saņēma divus obolus
Drīz pēc tam valsts kase sāka izmaksāt nelielu summu mazturīgajiem pilsoņiem, lai tie varētu iegādāties teātra biļetes.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация