Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:653068
 
Оценка:
Опубликованно: 22.08.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Programmatūras kļūdas
Ar kļūdu esamību programmās šobrīd samierinājās absolūtais daudzums izstrādātāju un projektu vadītāju. Šobrīd kļūdas tiek uzskatītas par neatņemamu programmēšanas atribūtu, nevis nekvalitatīva darba rezultātu.
Kā šobrīd visbiežāk tiek izpildīts liels IT projekts? Tiek sastādīts kalendārais plāns, izstrādātājiem tiek sadalīti uzdevumi, tiek iecelts vadītājs, kas periodiski pārbauda savu padoto radošo darbu. Šīs pārbaudes var aplūkot kā ciklu “uzrakstīji – notestēji – atradi kļūdas - izlaboji”. Jo lielākam skaitam šādu ciklu projekta laikā ir iespējams iziet cauri, jo vairāk kļūdu ir iespējams atrast un novērst. Bieži ne par kādu mērķtiecīgu produkta kvalitātes vadību runa pat neiet.
Daudziem sākumā liekas, ka pārvaldīt kļūdu daudzumu programmas kodā nav iespējams un to skaits ir atkarīgs no konkrēta cilvēka spējām. Taču tā nav. 80. g. beigās – 90. g. sākumā programmēšanas nozarē tiek veikti vairāki nozīmīgi programmētāja darba efektivitātes pētījumi. Programminženierijas institūta SEI dati liecina, ka programmētāji profesionāļi ar 10 un vairāk gadu pieredzi uz 1000 koda rindiņām pieļauj vidēji 131.3 kļūdas. 50% no tām tiek konstatētas kompilēšanas etapā.50% no palikušajām kļūdām tiek atrastas vienībtestēšanas etapā. Lielā sistēmā, kas satur 1000000 rindiņu, pirms kompleksas testēšanas un ieviešanas paliek vēl 25000 kļūdu. To novēršanai noslēdzošajos etapos tiek patērēts no 10 līdz 40 cilvēkstundu uz vienu kļūdu, t.i., lai sasniegtu produkta ideālo stāvokli, būtu nepieciešami 125 gadi darba.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация