Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
Особые предложения 2 Открыть
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:109582
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.05.2024.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 33 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
  RISKANTA AUTO VADĪŠANA    4
  PERSONĪBA    8
  Personības pieejas    8
  Personības Piecu faktoru modelis    9
  PERSONĪBAS IEZĪMES KĀ RISKANTAS AUTO VADĪŠANAS PROGNOZĒTĀJS    11
  NOBEIGUMS    15
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    18
Фрагмент работы

Auto vadīšana mūsdienās kļuvusi par ikdienas neatņemamu sastāvdaļu. Tā sniedz cilvēkam nepieciešamo personīgo mobilitāti, neatkarību un brīvību. Arvien strauji pieaug tehnoloģiju attīstība. Automašīnas tiek papildinātas ar jaunām funkcijām un ierīcēm, lai lietotājam maksimāli pārvietošanos ar auto padarītu komfortablu un baudāmu, kā arī tiek paredzēti arvien jauni riska faktori un veikti preventīvie pasākumi to novēršanai. Lai gan automašīnu ražotāji, šķiet, ir padomājuši par ikvienu negadījumu izraisošu faktoru, maksimāli uzlabojuši to savos produktos un ik dienu joprojām strādā pie to pilnveidošanas, negadījumu un auto avāriju skaits uz ceļiem pasaulē un Latvijā būtiski nesamazinās.
Pastāv vairāki auto vadīšanu un situāciju uz ceļa ietekmējoši faktori, sākot ar auto tehnisko stāvokli un tā apkārtējo vidi, piemēram, laikapstākļiem vai ceļa segumu, un beidzot ar vadītāja un apkārtējo vadītāju emocionālo un psiholoģisko stāvokli, un fizisko labsajūtu.
Pētījumi liecina, ka ap 40% ceļu satiksmes negadījumu tiešais iemesls ir cilvēka faktors, netieši tas ir iesaistīts vēl ap 50% negadījumu, tātad kopā ap 90% visu ceļa satiksmes negadījumu ir tieši vai netieši saistīti ar cilvēka faktoru. Vides faktori (ceļu stāvoklis, laika apstākļi) ir iespējamais iemesls ap 34% negadījumu, transportlīdzekļa faktors – tikai ap 13% negadījumu (Dewar & Olson, 2002, kā minēts Muzikante & Reņģe, 2011). Ar vārdiem cilvēka faktors tiek saprasti cilvēka psiholoģiskie stāvokļi, kognitīvie procesi, personības faktori, demogrāfiskie faktori, attieksmes (Muzikante & Reņģe, 2011). Aplēses liecina, ka riskanta braukšanas uzvedība izraisa vai veicina vismaz 40% avāriju (Eby, 2004).…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация