Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:653816
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.05.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Jēdzieni    2
2.  Personības socializācijas procesa raksturojums    4
3.  Lielās grupas. Grupu veidi un raksturojums    6
4.  Masu un pūļa psiholoģija    8
5.  Kas ir kolektīvā uzvedības forma    9
  Literatūras saraksts    10
Фрагмент работы

Integrācija ir virzīta uz grupas saliedēšanu, grupas locekļu psiholoģiskās vienotības un starppersonu attiecību struktūras stabilizāciju. Sociālā integrācija ir sociālo grupu un institūciju piemērošana jaunai sociāli kulturālai videi, kur notiek:
1.vērtību sistēmu saskaņošana;
2.darbības veidu saskaņošana;
3.kopīgu institūciju izveidošana.
Diferenciācija ir saistīta ar grupas attīstību un izpaužas kā grupas locekļu lietišķo un emocionālo attiecību hierarhijā un specializācijā atbilstoši grupas mērķiem un uzdevumiem.
Grupas ietekme ir mehānismu un paņēmienu kopums, ar kuru palīdzību grupa pakļauj sev indivīdu. Grupas ietekme realizējas ar apbalvojumu un sodu sistēmu, grupas vērtībām un normām, grupā pastāvošajiem sociālās kontroles mehānismiem, vadītāja vai līdera aktivitātēm, prasībā, kuras grupa izvirza personībai sakarā ar grupas mērķiem un uzdevumiem.
Konformisms (lat. conformis – līdzīgs) ir cilvēka pakļaušanās reālai vai iedomātai grupas ietekmei, kas izpaužas kā viņa izturēšanās un viedokļa maiņai par labu, vairākumam, kaut arī sākotnēji viņam bija citas domas. Konformisms ir ar bezprincipialitāti saistītas politiskas vai tikumiskas orientācijas uz nekritisku, pasīvu pakļaušanos valdošajai kārtībai, pielāgošanās valdošajam režīmam. Sociālās pakļaušanās – pretošanās izturības skala. Cilvēku, kas pēc vērtējuma atrodas skalas pakļautības galā, sauc par “konformistu”, bet cilvēku, kura vērtējums atrodas pretējā galā, par “nekonformistu”.
Sociālā fasilitācija (lat. facile – viegli) – indivīda darbības paātrināšanās vai arī tās produktivitātes palielināšanās reālās vai iedomātās citu cilvēku (novērotāju vai sāncenšu) klātbūtnes iespaidā. Sociālā fascilitācija galvenokārt ir vērojama veicot vienkāršas darbības. Tā tika eksperimentāli pierādīta 19.gs. beigās.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация