Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:647089
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.05.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ģeogrāfiskais stāvoklis: Peru atrodas Dienvidamerikas rietumos un valsts rietumu krastu apskalo Klusais okeāns. Peru kaimiņvalstis ir Ekvadora, Kolumbija, Brazīlija, Bolīvija un Čīle.
Pēc iedzīvotāju skaita Peru ir viena no lielākajām Dienvidamerikas valstīm.
Tajā ir Andu grēda un plakankalņu josla, bet austrumu daļā – mitrie tropiskie meži. Vairums iedzīvotāju ir ļoti trūcīgi un dzīvo fermās kalnos vai arī strādā plantācijās, kur eksportam audzē kafijas pupiņas, cukurniedres un kokvilnu.
Andos uz robežas starp Peru un Bolīviju atrodas Titikakas ezers – lielākais augstkalnu ezers pasaulē. Dažviet ezers ir 180 m un pat 300 m dziļš. Pa ezeru kursē lieli kuģi, bet vietējie ļaudis no niedrēm būvē tradicionālās zvejas laivas. Peru ir 12 000 dažādu izmēru ezeri un 262 dažādu upju baseinu.
Lielākās pilsētas: Čiklajo, Truhiljo, Arekipa, Kusko, Ikitosa

Oficiālā valoda: Peru ir divas oficiālās valodas - spāņu un iezemiešu kečvu. Spāņu valodu lieto valdībā un mēdijos, kā arī izglītībā un tirdzniecībā. Amerindiāņi, kas dzīvo Andu augstienēs runā kečvu valodā.

Klimats: Peru nav viena veida klimats – tuksneši, džungļi, kalnu ciemati un piekrastes pilsētas ir dažādu dabas spēku ietekmēti. Lietus sezona ir jūnijs – septembris Limā un novembris – marts kalnos. Ziemeļu un dienvidu augstienēs lietus sezona ir oktobris – aprīlis. Gar Amazoni ir vienmēr karsts un mitrs. Piekrastē ir sauss un mērens klimats, Andos no mērena līdz aukstam laikam.
Naudas maiņa: Peru visvieglāk ir samanaīt ASV dolārus. Citas valūtas apmainīt var tikai lielākajās pilsētās un ar lielu komisijas naudu. Naudu var mainīt bankās, maiņas punktos (casas de cambio), viesnīcās un pie ielu naudas mainītājiem. Visvieglāk naudu var samainīt maiņas punktos. Ielu naudas mainītāji var apkrāpt, tāpēc pie tiem labāk naudu nemainīt.

Kredītkartes: Vislabāk ir lietot Visa

Izmaksas: Peru nav īpaši dārga valsts. Lima un Kuzko ir visdārgākās vietas valstī. Ja ir ierobežoti līdzekļi dienā var iztikt ar apmēram 20-30 dolāriem. Ja izmitinās vienkāršā viesnīcā un ēd restorānos var pietikt ar apmēram 50 dolāriem dienā. Cenas luksus viesnīcās populārās vietās kā Maču Pikču var sasniegt 200 dolārus. Ēdiena izmaksas: par lētu ēdienu var samaksāt no 2 līdz 5 dolāriem, par vidēji dārgu no 5 līdz 10 dolāriem, par dārgu 10 un vairāk dolāru.
Dzeramnauda: Ir ierasts atstāt 10% lielu dzeramnaudu bāros, restorānos, gidiem. Taksometru vadītājiem parasti dzeramnaudu nedod.

Drošība: Kā visās pasaules lielākajās pilsētās, arī Peru bieži zog rokassomiņas. Daudzās viesnīcās ir seifi, kur ir ieteicams noglabāt savas dārglietas, naudu, pasi un aviobiļetes. Vietās, kur ir daudz cilvēku būtu jāuzmana rokas somas, video un fotoaparatūru u.c.
Braucot uz Amazoni ir nepieciešama vakcinācijas izziņa par poti pret dzelteno drudzi.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1194464
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация