Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:217567
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.05.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 17 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
2021–2025 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    5
1.  Zero Waste kustības raksturojums    6
3.  Zero Waste kustības ienākšana Latvijā    8
4.  Vides globālās problēmas    10
5.  Zero Waste kustības devums sabiedrībai un videi    11
6.  Pētnieciskā daļa    13
6.1.  Interviju analīze    13
6.2.  Rīgas 84. vidusskolas 3. klašu skolēnu un viņu ģimeņu aptauju analīze    14
6.2.1.  Rīgas 84. vidusskolas 3. klašu skolēnu vecāku aptauja mēnesi pēc pētījuma    17
  Secinājumi    22
  Literatūras un informācijas avotu saraksts    23
  Pielikums    24
Фрагмент работы

Secinājumi

1. Cilvēka rīcība ir atstājusi milzīgas sekas uz vides kvalitāti un ir iemesls globālajai sasilšanai, jaunām slimībām, infekcijām, bioloģiskās daudzveidības maiņai.
2. Pasaulē un Latvijā pastāv daudz dabas aizsardzības organizācijas, kuru mērķis ir uzturēt balansu starp sabiedrības vajadzībām un dabu. Tomēr bez sabiedrības atbalsta un ikdienas paradumu mainīšanas, situācija pasaulē strauji pasliktināsies.
3. Ekspertu, speciālistu un Zero Waste kustību atbalstošo veikalu darbinieku novērojumi liecina, ka jaunieši maz iesaistās šajā kustībā. Tas ir jāmaina, jo jaunieši ir nākamā paaudze, kurai ir jāturpina cīņa atjaunot pasauli ar jaunām zināšanām un metodēm.
4. Rīgas 84. vidusskolu trešo klašu ģimenes daļēji pielietoja Zero Waste principus ikdienā, bet liels procentu (60%, kas samazināja plastmasas maisiņu skaitu, un 68%, kas sašķiroja atkritumus) skaits eksperimenta laikā mēģināja mainīt paradumus savā ģimenē. Šis eksperiments daudzām ģimenēm var būt sākums veidot abpusēji pozitīvas attiecības starp cilvēku un dabu. Darba autors var secināt, ka jau sākumskolā bērni ir jāizglīto par dabas nozīmi cilvēku dzīvēs un jāpievērš liela uzmanība uz pareizu dabas resursu izmantošanu un taupīšanu ikdienā.
5. Rīgas 84. vidusskolas 3. klašu skolēnu ģimenes pēc praktiskās daļas uzzināja par dažādiem Zero Waste principiem, kas 57% ģimeņu bija sākums dažām videi draudzīgu ikdienas paradumu maiņām.

Darba autora priekšlikums ir izglītības programmā iekļaut dažādas stundas sākumskolai par dabas un cilvēka savstarpējām attiecībām, nepieciešamību uzturēt tās neitrālas vai abpusēji pozitīvas, ikdienas paradumus, kas ietekmē dabu, pieskaitīt pie pareizas ētikas principiem, lai audzinātu dabas cienīšanu, saudzēšanu, resursu taupīšanu un pareizu lietojumu. Darba autors vēlas ierosināt ar vien vairāk uzņēmumiem mainīt iepakojuma materiālu, kas būtu videi nekaitīgs.
Šo darbu var izmantot, kā materiālu par notiekošajām vides globālajām problēmām un risinājumiem. Sabiedrība (neierobežots vecums) var izmantot apkopotos Zero Waste principus, iegūt zināšanas par taupīšanu. Var izmantot pielikumā esošo tabulu, lai ikdienā kontrolētu savas gaitas attiecībā pret dabu. Pielikums nr.1 var tikt izmantots kā plakāts, lai aicinātu, ieinteresētu un informētu sabiedrību mainīt ikdienu sev un dabai kvalitatīvāku un gudrāku.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация