Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:438147
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.04.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Dzīvē traumas gūst ikviens. Garīgas traumas izjauc mūsu psiholoģisko labsajūtu, bieži vien tās sāp ilgāk nekā fiziskas. Piedošana ir pārsējs, ko iemācāmies uzlikt garīgai brūcei. Kā mums tas izdodas? Vai piedošana dziedina, un kas notiek cilvēkā piedodot?

Vai piedodam vairāk ar prātu vai ar sirdi? Spēja piedot sev – realitāte vai sapnis? Savu skatījumu un domas par to pauž dažādu profesiju pārstāvji – spilgtas personības.
Ieva Priedniece, psihoterapeite, psihoorganiskā analītiķe

Piedošana ir personības apliecinājums pēc jebkuras traumas, piedošana ir zīme, ka pēc traumatiska notikuma ir atjaunojusies vai pirmo reizi radusies spēcīga pašapziņas izjūta un ticība saviem ideāliem. Vārdu – piedod – dzirdam bieži. Cilvēki to atkārto, bet tas ir tikai atgādinājums un apzināšanās, ka piedošana ir iespējama, un tā var runāties visu mūžu. Tas ir tāpat, kā teikt sniega mākonim: “Piedod, ka saaukstējos!” – un turpināt staigāt kailam. Vai arī sniega mākonis sacītu: “Piedod!” – un turpinātu snigt. Pastaiga sniegainā laikā liek apzināties, kur atrodamies un kas esam, iemāca norūdīties vai apģērbties. Piemērošanās noteiktai videi, savu resursu mobilizēšana mums, protams, sagādā grūtības. Taču, piemērojoties saskarsmei ar cilvēkiem, kas ir kautrīgi, vainīgi, trauksmaini, bailīgi, apvainojušies vai agresīvi, bieži – it īpaši bērnībā, būdami naivi, – gūstam traumas.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация