Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:959719
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.04.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Pieprasījuma, piedāvājuma rašanās    4
  Pieprasījums    5
  Pieprasījuma likums    6
  Pieprasījuma elastība    8
  Piedāvājums    8
  Piedāvājuma likums    9
  Piedāvājuma elastība    11
  Secinājumi    13
  Nobeigums    13
  Izmantotā literatūra    15
Фрагмент работы

Ekonomikā ar pieprasījumu saprot cilvēku vēlēšanos un gatavību iegūt savā lietošanā noteiktu preci vai pakalpojumu. Cilvēku vēlmes pārvēršas pieprasījumā tikai tad, kad viņiem ir nauda, ar ko samaksāt par vēlamo preci.
Savukārt, ar piedāvājumu nesaprot tās preces, kas tiek uzkrātas kaut kur firmu noliktavās, bet gan pārdevēju un ražotāju rīcību tirgū, mainoties cenām.
Pieprasījums un piedāvājums ir tirgus svarīgas sastāvdaļas, kuru svārstības regulē tirgu un nosaka ražotājam ko ražot, kā raźot, cik ražot, kam ražot.
Pieprasījuma un piedāvājuma mijiedarbībā funkcionē svarīgs element kā cena. No tās svārstībām ir atkarīga pieprasījuma un piedāvājuma elastība.
Savā darbā apskatīšu to, kā radās pieprasījuma un piedāvājuma teorija, kas ir elastīgs piedāvājums un pieprasījums, kas- neelastīgs.
Šo teoriju pirmsākumi ir sastopami ievērojamā angļu ekonomista Alfrēda Māršala (1842- 1924) darbos. Viņa grāmata “Ekonomikas principi” (1890) un tajā apskatītās doktrīnas kļuva par šīs zinātnes mācību standartu līdz pat mūsu gadsimta 40- ajiem gadiem. Lielāko daļu savas dzīves A. Māršals bija ekonomikas profesors Kembridžas universitātē. Viņa slavenākais skolnieks Džons Meinards Keinss nosauca A. Māršalu par “19. gadsimta lielāko ekonomistu”. Interesanti, ka pats Keinss kļuva par vienu no ietekmīgākajiem 20. gadsimta ekonomistiem.
Lai gan jau pagājuši 100 gadi kopš “Ekonomikas principu” izdošanas, A. Māršala veiktā tirgus spēku analīze joprojām ir aktuāla, izskaidrojot ekonomiskās parādības. Pēc A. Māršala domām, ekonomikas procesu var izskaidrot ar līdzsvara cenu jeb tirgus cenu, tai veidojoties piedāvājuma un pieprasījuma mijiedarbībā. Salīdzinot abus tirgus spēkus (pieprasījumu un piedāvājumu) ar šķēru asmeņiem, A. Māršals apgalvoja, ka neviens no tiem nevar darboties bez otra. Vēl viena no viņa nozīmīgākajām idejām ir īslaicīga un ilglaicīga pieprasījuma un piedāvājuma nošķiršana.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1141448
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация