Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:697820
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.12.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Vai cenu izmaiņas ietekmē kopējos ieņēmumus, nosaka pieprasījuma un piedāvājuma elastīgums. Pieprasījuma elastīgums ir pieprasījuma apjoma atbildes reakcija uz cenu izmaiņām. Ja nalielas cenu izmaiņas rezultātā būtiski pieaug pieprasījuma apjoms un kopējie ieņēmumi palielinās, tad pieprasījums ir elastīgs. Ja nelielas cenu izmaiņas rezultātā būtiski nepieaug pieprasījuma apjoms, bet kopējie ieņēmumi samazinās, tad pieprasījums ir neelastīgs. Ja cenu samazināšanās rezultātā pieprasījuma apjoms pieaug tā, ka kopējie ieņēmumi paliek nemainīgi, tad pieprasījuma elastīgums ir vienādots.
Ir arī pilnīgi elastīgs jeb bezgalīgs pieprasījums – pastāvot noteiktais cenai, cilvēki ir gatavi pirkt neierobežotu daudzumu preču. Elastīgs ir tādu preču pieprasījums, kurām ir daudzi aizvietotāji. Neelastīgs pieprasījums ir pirmās nepieciešamības preces, kurām nepiemīt aizvietojamības iespējas.
Faktori, kas regulē pieprasījuma elastīgumu pēc cenas: iepēja brivi izvēlēties šīs preces aizstājēju (1), pirmās nepieciešamības preču un greznuma priekšmetu pieprasījuma elastīgums pēc cenas (pirmās grupas preču pieprasījums ir neelastīgs, otrās – augsti elastīgs) (2), Ja preces īpatsvars pircēja izdevumos ir neliels, pieprasījums pēc cenas būs neelastīgs, (3), īsā laika periodā pieprasījums pēc cenas ir mazāk elastīgs kā garākā laika posmā.
Ir noteikta preču grupa, kuru pieprasījums līdz ar ienākumu pieaugumu samazinās, bae ar ienākumu samazināšanās variantā – to pieprasījums aug. Tas ir maz kvalitatīvām, lētam precēm.
Līkne DD – nekvalitatīvu lētu preču pieprasījuma apjoma (apakšējā skalā kļūda – pieprasījuma apjoma vietā jābūt ienākums). Līkne D1D1Kvalitatīvu dārgu neelastīga preču pieprasījuma līkne. Līkne D3D3 – kvalitatīvu dārgu preču elastīga pieprasījuma līkne.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1214511
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация