Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
Pieprasījumu elastības būtība
Размер файла:
97 KB
Идентификатор:

233270

 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.02.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2011–2015 гг.
Фрагмент работы

Pieprasījuma līknes nobīžu cēloņi
1. Ienākumu izmaiņas. Reālo ienākumu pieaugums vairumā gadījumu izraisīs preču un pakalpojumu pieprasījuma palielinājumu; ienākumu samazinājums savukārt samazinās pieprasījumu pēc daudzām precēm un pakalpojumiem. Precīzāk izsakoties, tās ir pēcnodokļu ienākuma izmaiņas, kas ietekmē pieprasījumu. Tas nozīmē, ka ienākuma nodokļa un sociālās nodrošināšanas maksājumu izmaiņas var atstāt nozīmīgu ietekmi uz pieprasījumu un pieprasījuma līknes novietojumu.
Tomēr pastāv daži apstākļi, kad reālo ienākumu palielinājums var izraisīt preču un pakalpojumu pieprasījuma samazinājums. Dažas preces tiek sauktas par mazvērtīgām ( sliktākā kvalitāte ) precēm, jo, reālajiem ienākumiem palielinoties, cilvēki tās pirks mazāk. Tas, kādas preces tiek pieskaitītas pie „ mazvērtīgām”, lielā mērā ir atkarīgs no esošā dzīves līmeņa. Piemēram, Rietumeiropā un Ziemeļamerikā ir samazinājies pieprasījums pēc sabiedriskā transporta, jo, ienākumiem palielinoties, daudzi cilvēki ir spējīgi iegādāties personiskos automobiļus. Dažos reģionus jau daudzus gadus samazinās pieprasījums pēc maizes. Pieaugot dzīves līmenim, maize ieņem arvien mazāku daļu cilvēku pārtikā. Kad reālie ienākumi bija daudz zemāki, maize ieņēma galveno vietu daudzu cilvēku uzturā.
Reālo ienākumu palielinājums samazinās pieprasījums pēc sliktas kvalitātes precēm un zīm. 2.3. nobīdīs to pieprasījuma līknes pa kreisi.
2. Citu preču cenu izmaiņas. Aizvietotājpreces ( substitūti ). Kā jau atzīmējām iepriekš, daudzām precēm ir līdzīgas aizvietotājpreces. Vienas šādas preces cenas izmaiņas ietekmēs pieprasījumu pēc tās aizvietotājiem. Dažādi margarīna veidi ir cits cita aizstājēji. Viena veida margarīna cena palielinājums, bez šaubām, izraisīs citu veida margarīna pieprasījuma palielinājumu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация