Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:830712
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.10.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

NOBEIGUMS
Izskatot un analizējot šī darba ietvaros risinātos jautājumus, izvērtējot pierādījumu jēdzienu izpratni, to nozīmi argumentācijā, kā arī apskatot pierādījumu klasifikāciju un analizējot pierādījumu īpašības, var atzīmēt sekojošus secinājumus:
Pierādīšanas priekšmeta jēdziena izpratne tiek definēta kā apstākļu jeb faktu, kas tiek pierādīti kriminālprocesa gaitā, kopums.
Pierādīšanas priekšmets ir noteikts, iekļaujot tajā pierādāmo apstākļu kopumu, gan saistītos un palīgfaktus.
Svarīgi un nepieciešami ir noteikt pierādīšanas priekšmeta robežas, lai pats pierādīšanas process būtu procesuāli ekonomisks un vienlaikus pierādīšanas priekšmeta robežas būtu pietiekamas, noskaidrojot objektīvo patiesību kriminālprocesā atkarībā no konkrētas lietas specifikas un konkrētajiem apstākļiem.
Saistītos faktus kā netiešos pierādījumus nebūtu pareizi vērtēt kā mazāk svarīgus salīdzinot ar tiešajiem pierādījumiem, jo saistītie faktis satopami biežāk un, pareizi tos novērtējot, saistītajiem faktiem to kopsakarībā ir liela nozīme patiesības noskaidrošanā kriminālprocesā.
Ar palīgfaktiem tiek pamatota kāda cita pierādījuma ticamība vai neticamība, kā arī iespējamība vai neiespējamība to izmantot pierādīšanā.
Pierādīšanas standarts (standart of proof) attiecas uz to līmeni vai pakāpi, kādā jātiek īstenotai pierādīšanas nastai. Tas pārliecības vai iespējamības līmenis, ko pierādījumiem jārada fakta izlēmēju prāta; tas ir standarts, kādā fakta izlēmējiem ar pierādījumu starpniecību jātiek pārliecinātiem no tās strīdus puses, uz kuru gulstas pierādīšanas nasta. Autors uzskata, ka, pastāvot tendencei virzīt procesa virzītāja darbības samērā augsta pierādīšanas standarta sasniegšanas (noskaidrošanas un pamatošanas) virzienā, būtu nepieciešams kriminālprocesa teorijā pievērst uzmanību arī pierādīšanas standarta pietiekamības robežu noteikšanai, detalizētākai un uzskatāmākai jēdziena ”saprātīgas šaubas” skaidrošanai.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1381138
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация