Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:482772
 
Оценка:
Опубликованно: 23.09.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
  PIEVIENOTĀS VĒRTĪBAS NODOKLIS ATTIECĪBĀ PRET LIKUMU    4
  PIEVIENOTĀS VĒRTĪBAS NODOKĻA MAKSĀTĀJI UN AR PIEVIENOTĀS VĒRTĪBAS NODOKLI APLIEKAMIE DARĪJUMI UN OBJEKTI    4
  AR PVN APLIEKAMĀS PERSONAS, TO REĢISTRĒŠANĀS KĀRTĪBA UN IZSTĀŠANĀS NO APLIEKAMO PERSONU REĢISTRA    5
  NODOKĻA LIKMES    6
  IZŅĒMUMI UN ATVIEGLOJUMI NODOKĻA MAKSĀTĀJIEM    7
  NODOKĻA TAKSĀCIJAS PERIODS    8
  NODOKĻA DEKLARĀCIJA    8
  NODOKĻA IEMAKSĀŠANAS KĀRTĪBA    9
  Izmantotā literatūra    10
Фрагмент работы

Pievienotās vērtības nodokļa nozīme un svarīgums gan nodokļu vidū, gan katra cilvēka kādas preces iegādāšanās vai pakalpojuma saņemšanas brīdī ieņem ar vien svarīgāku vietu, jo pēc tam, kad no katra strādājošā algas atskaita visus maksājamos nodokļus un izmaksā naudu, cilvēki vēl joprojām turpina maksāt nodokļus valstij - jeb precīzāk sakot, par katru iegādātu preci vai saīnemtu pakalpojumu un par to samaksājot, tiek samaksāts arī PVN. Latvijā šis nodoklis uzskatāms vēl par pavisam jaunu, bet tai pašā laikā tas ir paspējis kļūt gan par uzņēmēju, gan arī par nodokļu maksātāju - iedzīvotāju ikdienu. Katrs no mums šo nodokli maksā atšķirīgās summās, pēc izdevuma lieluma.
Uzņēmēji gan iekasē no saviem patērētājiem PVN, gan arī ikdienā paši veicot kaut kādus darījumus maksā PVN.
Mana darba mērķis būs izpētīt pievienotās vērtības nodokļa īpatnības, maksāšanu un citas darbības, kas kaut kādā mērā attiecās un ir jāveic jebkuram uzņēmumam, kas ir vai būs PVN maksātājs.
Lai gan pats likums “Par pievienotās vērtības nodokli” ir samērā plaši un detalizēti izvērsts, kā arī tajā ir izdarītas izmaiņas, tad es pieskāršos, manuprāt, būtiskajām lietām un izmaiņām.
Pievienotās vērtības nodoklis ir apgrozījuma nodokļa jaunā redakcija un tas stājās spēkā ar 1995. gada 1.maiju (Saeimā pieņemts 1995.gada 9.martā).
gadā pieņemtais likums “Par pievienotās vērtības nodokli” saglabā iepriekšējā likumā “Par apgrozījuma nodokli” pastāvošos elementus, kā arī noteikto vienoto nodokļa likmi 18 procentu apmērā.
Pāreja no apgrozījuma nodokļa uz pievienotās vērtības nodokli atbilst daudzu valstu praksei šajâ jomā. Pievienotās vērtības nodoklis lielākajā daļā Rietumeiropas valstu ieviests jau 1967. gadā.
Iztrādājot un pieņemot likumu “Par pievienotās vērtības nodokli” tika izvirzīts mērķis novērst daudzās juridiskās neprecizitātes iepriekš pastāvošajā likumā “Par apgrozījuma nodokli”, kā arī precizēt nodokļa aprēķināšanas un maksāšanas kārtību. Nodokļa maksātājiem, gan fiziskām, gan juridiskām personām, sasniedzot noteikto preču piegādes un sniegto pakalpojumu kārtību, jāreģistrējas kā ar šo nodokli apliekamām personām, kas savukārt mazinās iespējas izvairīties no nodokļa maksāšanas.
Arī ievedot preces Latvijā, tās apliek ar pievienotās vērtības nodokli, kā ar muitas nodokli, tas atvieglo muitas iestāšu darbu.
No 1998.gada1.janvāri stājas spēkā pēdējās Latvijas Republikas likumā “Par pievienotās vērtības nodokli” ieviestās izmaiņas, kas pieņemtas 1997.gada 28.novembrī. Ministru kabineta noteikumi Nr.187 “Par likuma “Par pievienotās vērtības nodokli” normu piemērošanas kārtību” stājas spēkā ar 1998.gada 23.maiju.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация