Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:792271
 
Оценка:
Опубликованно: 31.05.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kontentanalīze.

Plašākai analīzei esmu izvēlējies divus rakstus, kas man liekas šai dienai ļoti aktuāli un būtiski – “Piesārņojums ieplūst Rīgas ūdeņos” un “Rīgā izstrādā mājokļu celtniecības programmu”.


“Piesārņojums ieplūst Rīgas ūdeņos”

Šajā rakstā tiek runāts par stāvokli Rīgas ūdens novadīšanas sistēmu stāvokļa novērtējumu. Jāatzīst, ka, lai gan daudz kas ir darīts šajā jomā, tomēr vēl ir rodamas daudzas nepilnības. Proti, viena no aktuālākajām problēmām ir tāda, ka Daugavā tiek novadīti neetīrīti ūdeņi, kas tādā veidā var un arī nodara būrisku kaitējumu videi. Tiek solīts, ka divu gadu laikā šīs nepilnības tiks novērstas divu gadu laikā, bet “zaļie”to pieprasa tūlīt nekavējoties; pārzinot vīņu nostāju, tas ir pašsaprotami. Kā jau teicu, notekūdeņi tiek novadīti Daugavā, tomēr to var konstatēt arī Ķīšezerā., kur atsevišķās vietās nav izbūvētas attīrīšanas iekārtas.
Situācijas uzlabošanai izstrādās projektus no Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes puses; viens no tiem – sūkņu stacija netālu no piena kombinātu, kas ir liels ūdens piesārņotājs. (No savas puses varu pieminēr, ka šajā gadā tika nodota ekspluatācijā ar būtiskiem uzlabojumiem sūkņu stacija “Daugava”).
Visai paradoksāli man šķita tas, ka šodien notekūdeņu iepludināšanu atļuj šodien spēkā esošā likumdošana, kā rezultātā uzņemumam ir iespējams saņemt atļaju, ja viņš norāda notekūdeņu kvalitāti, ūdens daudzumu un ekosistēmas ietekmi.
Ja runā par vietām, kurām jau ir nodarīts būtisks notekūdeņu kaitējums, tade šeit var minēt tādas vietas kā upi Rīgas pievārtē Olekti, kura tiek izmantota ūdenssūkņu stacijas “Daugava” neattīrīto ķīmisko ūdeņu novadīšanai. Šeit vairs nedzīvo zivis un ir jūtama hlora smaka.
Un vēl pavisam svaigs piemērs. Pagājušajā nedēļā no pilsētas kanāla tika paņemtas ūdens paraugu analīzes, jo bija tāda inforjmācija, ka tajā ieplūst fekālais piesārņojums. Analīzes diemžēl parādīja, ka tā ir taisnība. Retoriski tika uzdots jautājums – kā tad pilsēta plānoja šī kanāla rekonstrukciju un labiekārtošanu, kas prasīja vairākus miljonus latu (veselus sešus!!!), ja tagad redezam, ka darbs ir puspadarīts.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1141102
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация