Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:854642
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.04.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pirmā palīdzība attiecas uz katru no mums, jo nelaimes gadījumi var notikt ne tikai sevišķos apstākļos, bet arī ikdienā - mājās, darba vietā, vaļasbrīžos, uz auto ceļiem. Notiekot nelaimei, katrs cer uz palīdzību, nereti aizmirstot cik, pirms tam, pats bija gatavs uz rīcību, kuru tagad ir tik ļoti vajadzīga pašam. Tieši tādēļ mums ik mirkli jābūt mobilizētiem, gataviem palīdzēt. Sniegt pirmo palīdzību, manuprāt, ir mūsu pienākums sabiedrības un cilvēces priekšā.
Slēgto vēdera traumu skaits joprojām ir ļoti liels, un cietušā liktenis bieži vien ir atkarīgs no pirmās palīdzības sniedzēja. Vēdera traumas ir īpaši bīstamas, jo vēdera dobumā atrodas lielākā gremošanas sistēmas daļa. Orgāni dobumā bieži vien „peld” plānā šķidruma plēvē, kur šķidrums darbojas kā triecienu amortizātors un ļauj orgāniem viegli slīdēt citam pār citu. Ārēji mehāniskie spēki ļoti viegli var izjaukt dabisko līdzsvaru vēdera dobumā. Traumu gadījumā nedrīkst mainīt cietušā stāvokli un pārvietot to, kamēr notikuma vietā ierodas medicīnas darbinieki. Slēgto traumu dēļ var tikt bojāti organisma mīkstie audi un iekšējie orgāni.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация