Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:240513
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.01.2024.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2021–2025 гг.
Фрагмент работы

Pirmspensijas bezdarbs ir viena no aktuālākajām sociālajām problēmām Latvijā, kas ietekmē sabiedrības daļu, kura vēl nav sasniegusi oficiālo pensionēšanās vecumu. Šī problēma liecina par vairākiem ekonomiskiem, sociāliem un demogrāfiskiem izaicinājumiem, kas prasa rūpīgu izpēti un risinājumu.
Bezdarba un nodarbinātības problēma pirmspensijas vecuma cilvēkiem ir ļoti aktuāla, jo strauji mainās darba tirgus struktūra un pieaug darbaspēka konkurētspēja. Diemžēl, cilvēki vecumā no 50 līdz 65 gadiem, kas tuvojas pirmspensijas vecumam, saskaras ar augstu bezdarba risku un risku nokļūt zemā dzīves līmenī. Šīs vecuma grupas indivīdi ir neaizsargāti un sastopas ar izaicinājumiem pielāgoties jaunajiem darba tirgus prasībām, kas rada nepieciešamību pēc rūpīgākas izpētes un risinājumu meklējumiem. (Petrova, 2015)
Nozīmīga problēma pašlaik ir bezdarbs, kas, pieaugot, ietekmē sabiedrības dzīves līmeni, veicinot maznodrošināto un trūcīgo iedzīvotāju skaita pieaugumu. Īpaši lielā riska grupā attiecībā uz zemu dzīves līmeni ir cilvēki, kuri tuvojas pirmspensijas vecumam.(Petrova, 2016).
Kā nosaka likuma “Darba likums” 7.panta (1) daļa, ikvienam ir vienlīdzīgas tiesības uz darbu, taisnīgiem, drošiem un veselībai nekaitīgiem darba apstākļiem, kā arī uz taisnīgu darba samaksu”. Savukārt statistikas dati liecina, ka valstī ir ļoti augsts bezdarba līmenis.
Šī pētījuma mērķis ir rūpīgi analizēt un izpētīt pirmspensijas bezdarbu kā sociālo problēmu Latvijā.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация