Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:987231
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.05.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Iedomājieties torni, kurš būvēts uz materiāla, kas ir tik mīksts kā putuplasts, un kura nosvēršanās lēni un nepielūdzami tuvojas punktam, pēc kura sasniegšanas tornis apgāzīsies. Turklāt torņa mūra sastāvs ir tik trausls, ka spiediens, ko rada aizvien pieaugušais sagāzums, jau tuvojas materiāla izturības robežai, un tornis var apgāzties jebkurā brīdī. Nestabilitāte, ko tikai palielinājusi pamatu piebetonēšana un pastiprināšana mālā, uz kuru tornis ir nosvēries, var kļūt par cēloni tā nokrišanai, savukārt torņa atbalstīšana vai vilkšana ar trosēm var izraisīt mūra sabrukšanu. Apmēram šāda ir Pizas torņa kritiskā stāvokļa patiesā aina, un šīs būves stabilizācija reprezentē pēdējos civilās inženierijas sasniegumus.
Pizas tornis nav tikai interesanta atrakciju tūristiem. Tas ir arhitektūras dārgakmens un joprojām varētu būt viens no nozīmīgākajiem viduslaiku Eiropas arhitektūras pieminekļiem pat tad, ja nepieder pie ēku kompleksa, kura pamatu veido četras koši baltas celtnes – katedrāle, zvanu tornis jeb kampinale, baptistērijs un kapsēta. Tāpat kā pārējās ansambļa celtnes, arī zvanu tornis būvēts, lai slavinātu Pizas pārticību un paustu tās pilsoņu lepnumu. Arī mūsdienās tornis ir unikāla, skaista un noslēpumaina celtne.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация